Ντόρα: Μέσα στο 2020 θα έχουμε νέα γέφυρα στον Αλικιανό

ντόρα-μέσα-στο-2020-θα-έχουμε-νέα-γέφυρα-στ-964878

Την πεποίθησή της ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή της νέας γέφυρας που θα περνά πάνω από τον Κερίτη ποταμό στον Αλικιανό, εξέφρασε μεταξύ άλλων η βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ αναφέρθηκε και στο κτίριο που στέγαζε τις παλιές Δικαστικές φυλακές των Χανίων.

Η πρώην υπουργός σε συνέντευξή της σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- και σε μερικά από τα μεγάλα τοπικά προβλήματα του Νομού και της πόλης των Χανίων και συγκεκριμένα στην κατασκευή νέας γέφυρας στον Αλικιανό αλλά και τις υπό παραχώρηση πρώην δικαστικές φυλακές Χανίων, για τις ανάγκες των δικανικών οργάνων.

Αρχικά, για τη νέα γέφυρα στον Αλικιανό, είπε πως το ΥΠΕΧΩΔΕ (Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών) παρά την πρώτη επίσημη αντίδραση για την Γέφυρα του Αλικιανού που ήταν ότι επρόκειτο για μία εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία, έπειτα από πολλή συζήτηση, αποφασίστηκε η ολοκλήρωση του έργου με την ταχύτατη διαδικασία έκτακτης ανάγκης.

«Ξεπεράσαμε τα θέματα της γραφειοκρατίας και αποφασίστηκε η απευθείας ανάθεση της (κατασκευής της) γέφυρας και άρα πιστεύω ότι πολύ γρήγορα θα έχουμε το καινούριο γεφύρι του Αλικιανού, έχω τη βάσιμη ελπίδα ότι θα είναι έτοιμη εντός του 2020», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.

Όσων αφορά στις πρώην δικαστικές φυλακές των Χανίων, η κα Μπακογιάννη είπε ότι με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή μεταφέρει τη δικαιοδοσία και του συγκεκριμένου κτιρίου αλλά και των φυλακών Κορυδαλλού από το Υπουργείο Οικονομικών στο Δικαιοσύνης.

«Είχα προσωπικά δεσμευτεί και προεκλογικά ότι το θέμα των παλαιών δικαστικών φυλακών στα Δικαστήρια θα λυθεί και θα αξιοποιηθεί το κτίριο για τις ανάγκες των δικαστικών υπηρεσιών.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει και το σχετικό κονδύλι για να γίνει χρήση, να αξιοποιηθούν, και με την αναβάθμισή τους να συμβάλει στις υπηρεσίες του δικαστικού μεγάρου», είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής Χανίων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook