Χανιά | Αλληλεγγύη σε διωκόμενους εκπαιδευτικούς από την ΕΛΜΕ – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη
Αλληλεγγύη στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς εκφράζει η ΕΛΜΕ Χανίων που καλεί σε διαμαρτυρία την Τετάρτη 29 Απριλίου έξω από το κτήριο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων στις 1.30μμ. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας 1 ή 2 ωρών από τις 12 έως τις 2.00 μμ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:
Την Τετάρτη 29/4, το Πειθαρχικό Συμβούλιο συνεδριάζει με τρεις πολύ σοβαρές περιπτώσεις εκπαιδευτικών, που συνιστούν προκλητική επίθεση για το εκπαιδευτικό κίνημα και τος εκπαιδευτικούς:
· Συζητάει αν θα συνεχιστεί ή όχι η δυνητική αργία της συναδέλφισσας Χρύσας Χοτζόγλου για άλλον έναν χρόνο, για τη συνδικαλιστική της δράση.
Επιδιώκουν να συνεχίσουν την απαράδεκτη απόφαση του ΥΠΑΙΘ, που θέλοντας να περάσει μήνυμα παραδειγματισμού και τρομοκρατίας έχει κάνει τα πάντα για να κρατήσει την συναδέλφισσα εκτός σχολείου για πάνω από ένα χρόνο τώρα.
Θυμίζουμε ότι η δυνητική αργία είναι ποινή μέχρι να γίνει το κανονικό πειθαρχικό και υποδηλώνει ότι η Χρ. Χοτζόγλου είναι επικίνδυνη για το δημόσιο σχολείο! Τη στιγμή που σύσσωμοι οι συνάδελφοι/ισσες της, οι γονείς και οι μαθήτριες/μαθητές της με την αλληλεγγύη τους συνέτριψαν αυτό το συκοφαντικό ισχυρισμό.
Το έγκλημα της Χρύσας, ήταν να εκφράσει με συναδέλφους και μαθητές τις αποφάσεις και τις θέσεις του εκπαιδευτικού κινήματος και των σωματείων για την αξιολόγηση. Δηλαδή την αντίθεση με τις πολιτικές, που κατηγοριοποιούν σχολεία και εκπαιδευτικούς, που οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση κι εμπορευματοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης, που είναι ευθεία επίθεση στα δικαιώματα εκπαιδευτικών και μαθητών.
· Με καθυστέρηση 2 χρόνων καλείται ο συνάδελφος Δημήτρης Χαρτζουλάκης με το ερώτημα της δυνητικής αργίας για τη συμμετοχή του στο ίδιο περιστατικό και τους ίδιους λόγους με τη συνάδελφο Χρύσα Χοτζόγλου, όταν ο συνάδελφος ήταν αναπληρωτής. Περίμεναν δηλαδή να διοριστεί και τον παραπέμπουν μετά το διορισμό του σε μια πρωτοφανή εκδικητική διαδικασία χωρίς προηγούμενο.
· Στις 29/4, 3,5 χρόνια μετά την επίδοση των πειθαρχικών κλήσεων, δικάζονται επίσης, οι τρεις συναδέλφισσές μας από το 4ο ΓΕΛ Γαλατσίου. Ο λόγος παραπομπής τους ήταν η συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή από μέντορες-συντονιστές που κήρυξε η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας.
Το ΥΠΑΙΘ επιχειρεί με τις τρεις αυτές υποθέσεις να «παραδειγματίσει» όσους αντιδρούν. Η Χρ. Χοτζόγλου, ο Δημήτρης Χαρτζουλάκης και οι τρεις συναδέλφισσες στη Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας διώκονται για τη συνδικαλιστική τους δράση ή τη συμμετοχή τους στην απεργία ενάντια στην αξιολόγηση, την κατηγοριοποίηση των σχολείων και την ιδιωτικοποίηση της παιδείας. Ο ισχυρισμός ότι είναι «επικίνδυνοι» για το σχολείο έχει ήδη καταρριφθεί από την έμπρακτη αλληλεγγύη συναδέλφων, γονέων και μαθητών. Αποτελεί πρόκληση να σέρνονται στο σκαμνί συνάδελφοι και συναδέλφισσες που κάνουν τίμια και με αξιοπρέπεια μάθημα στα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα οι Λαζαρίδηδες διορίζονται στελέχη ου ΥΠΑΙΘΑ με πλαστά πτυχία, πουλάνε κουτσαβακισμό και παραιτούνται μόνο μετά την κατακραυγή!
Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ θεωρούν ότι με τις διώξεις θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα των μαθητών, για τα εργασιακά μας δικαιώματα! Δεν μπορούν να πείσουν για τις πολιτικές τους και χρησιμοποιούν μόνο το μαστίγιο για να τις επιβάλλουν. Και αυτό γίνεται σε όλη την κοινωνία. Ειδικά τώρα που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν σε όλον τον κόσμο.
Η δύναμή μας είναι ο δρόμος του αγώνα, στα σωματεία μας, μαζί με τους εργαζόμενους από άλλους κλάδους, με τους μαθητές μας και τους γονείς τους. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους διωκόμενους συναδέλφους και θα πάρουμε όλες τις πρωτοβουλίες για να παρθούν πίσω η απόφαση για την Δυνητική Αργία της Χρύσας Χοτζόγλου και όλα τα πειθαρχικά!
Καλούμε ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν 24ωρη πανελλαδική πανεκπαιδευτική απεργία και να καλέσουν ΓΣ για να υπάρξει αγωνιστικό απεργιακό σχέδιο απάντηση στην επίθεση στην εκπαίδευση. Καμία μόνη/Κανένας μόνος!
Απαλλαγή όλων των συναδέλφων/συναδελφισσών!
Να παρθεί πίσω η αργία της Χρύσας Χοτζόγλου!
Να γυρίσει τώρα στο σχολείο της και στους μαθητές και στις μαθήτριές της!
Υπερασπιζόμαστε τους αγώνες – την απεργία – τα σωματεία!
Να σταματήσουν όλες οι διώξεις! Η τρομοκρατία δε θα περάσει!
ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΤΗΝ Τετάρτη 29.04 στις 1.30 μμ. παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΔΕ Χανίων μαζί με τον ΣΕΠΕ Χανίων ενάντια στις διώξεις και στην τρομοκρατία”.
zarpanews.gr






