Ντέιβιντ Μπόουι: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για τη ζωή του

ντέιβιντ-μπόουι-κυκλοφόρησε-το-τρέιλ-1429397

Το φετινό φεστιβάλ των Καννών είχε πέρα από ταινίες που αναμένεται να γίνουν best seller και ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή ενός από τους πιο αγαπημένους μουσικούς παγκοσμίως.

Οι ταινίες με μουσικό περιεχόμενο δεν είναι κάτι καινούριο για το φεστιβάλ των Καννών, αλλά φέτος ανάμεσα τους βρέθηκε και το “Moonage Daydream”. Το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του David Bowie, το οποίο έγραψε, σκηνοθέτησε, έκανε την παραγωγή και το μοντάζ, ο Brett Morgen – ο σκηνοθέτης της ταινίας “Cobain: Montage of Heck”, που καταπιανόταν με τη ζωή ενός άλλου αγαπημένου μουσικού ειδώλου, του Kurt Cobain.

Το “Moonage Daydream” αποτελεί έναν φόρο τιμής στον θρυλικό τραγουδιστή, ενώ καταπιάνεται πέρα από την καριέρα του στη μουσική και με τα υπόλοιπα ενδιαφέροντά του, που είχαν να κάνουν με τον χορό, την γλυπτική, το βίντεο, την ζωγραφική, αλλά και την υποκριτική.

Ο ίδιος ο Bowie (η φωνή του θα ακούγεται μέσω αρχειακού υλικού) θα αφηγείται τα όσα συμβαίνουν, καθοδηγώντας το κοινό μέσα στα μονοπάτια της ζωή του. Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ είναι και το μόνο που πήρε την καθολική έγκριση της οικογένειας του μεγάλου μουσικού, ώστε να κυκλοφορήσει σε αίθουσες και οθόνες. Σε αυτό θα προβληθεί υλικό που δεν έχουμε ξαναδεί, ενώ η αυθεντική μουσική του “Thin White Duke” θα παίζει στο soundtrack.

Το “Moonage Daydream” χρειάστηκε πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί και έκανε την πρεμιέρα του στις Κάννες στις 23 Μαΐου, ως μέρος των Μεταμεσονύχτιων Προβολών του. Θα αρχίσει να προβάλλεται το ερχόμενο φθινόπωρο στις αμερικανικές αίθουσες, ενώ στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμο στο ΗΒΟ Max.

Δείτε το τρέιλερ:

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook