Νοσοκομείο Χανίων: «Είμαστε σε κρίσιμη κατάσταση, θέλουμε τη βοήθεια και τη στήριξη της κυβέρνησης» | Photos

νοσοκομείο-χανίων-είμαστε-σε-κρίσιμ-1140796

Στην μεγάλη σημερινή πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ για τα μέτρα προστασίας και την ενίσχυση του ΕΣΥ συμμετέχουν και γιατροί του νοσοκομείου Χανίων.

Τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, συγκεντρώθηκαν στην πύλη του νοσοκομείου, διατρανώνοντας τα αιτήματά τους για στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αντί για την υποχρηματοδότηση που υφίσταται ακόμα και στον προύπολογισμό του 2021.

«Θέλουμε τη βοήθεια και τη στήριξη της κυβέρνησης, γιατί είμαστε σε κρίσιμη κατάσταση» ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Βαρδής Γεωργιακάκης.

Αναλυτικά το σχόλιό του:

«Ολοένα και πληθαίνουν τα κρούσματα και στο δικό μας νοσοκομείο. Αίτημά μας το προσωπικό να κάνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τεστ ώστε να μπορούμε να προστατεύσουμε τους ασθενείς και τις οικογένειές μας.

Δίδεται ένα έκτακτο επίδομα από την κυβέρνηση για όσους υπαλλήλους εργάζονται στα covid, όμως όλοι οι υπάλληλοι του νοσοκομείου αναφορά εκτίθενται και είναι μέρα νύχτα στη μάχη με τον κορονοϊό. Δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις και διαχωρισμοί μεταξύ των συναδέλφων.»

Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί:

– Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.

– Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.

– Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.

– Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.

– Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

– Αποχή από κάθε ηλεκτρονική ψευδοψηφοφορία σε όλο το Δημόσιο για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια».

Επίσης, η ΑΔΕΔΥ ζητά να αποσυρθεί το νομοσχέδιο «που μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία.

zarpanews.gr

One thought on “Νοσοκομείο Χανίων: «Είμαστε σε κρίσιμη κατάσταση, θέλουμε τη βοήθεια και τη στήριξη της κυβέρνησης» | Photos

  1. Μιλάνε και οι πιό απρόσωποι…κακότροποι και ελλειπείς σε γνώσεις…γιατροί..ειδικευόμενοι και νοσηλευτές που υπάρχουν…και μάλιστα απαιτούν για υπηρεσίες που ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook