Νέες αποκαλύψεις για τις αιτήσεις του voucher έως 1.000 ευρώ για αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα

νέες-αποκαλύψεις-για-τις-αιτήσεις-του-vo-1596217

Tο νέο πρόγραμμα επιδότησης για αλλαγή ηλιακού θερμοσίφωνα θα περιλαμβάνει και όσους έχουν ηλεκτρικό και το voucher θα φτάνει έως και τα 1.000 ευρώ.

Αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει μία ακόμα φορά και ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας ο οποίος αποκάλυψε πως μέσα στον Μάρτιο θα έχουν ολοκληρωθεί οι οδηγοί των προγραμμάτων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών (με δυνατότητα αποθήκευσης ενέργειας) στις στέγες και για αντικατάσταση του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με ηλιακό. Οι σχετικές πλατφόρμες θα ανοίξουν προς τα τέλη Μαρτίου.

Στην ουσία το πρόγραμμα θα αφορά τόσο δικαιούχους που έχουν ηλεκτρικό θερμοσίφωνα και θα θέλουν να τον αναβαθμίσουν σε ηλιακό αλλά και όσους θέλουν να αντικαταστήσουν τον παλιό ηλιακό τους θερμοσίφωνα ενώ, το voucher αναλόγως τα κριτήρια που θα ανακοινωθούν μπορεί να φτάνει και τα 1.000 ευρώ.

Παράλληλα, οι αιτήσεις θα τρέξουν μέσω πλατφόρμας όπως το «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή».

Μία από τις παραμέτρους που θα οριστικοποιηθεί έως τότε είναι το ακριβές ύψος της επιδότησης, το οποίο και πάλι θα είναι κλιμακούμενο, ώστε να καλύπτεται μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης στα νοικοκυριά με το μικρότερο εισόδημα.

Σκρέκας για λογαριασμούς ρεύματος

«Οι λογαριασμοί ηλεκτρικής ενέργειας του Φεβρουαρίου κινούνται στα ίδια επίπεδα, ή και λίγο χαμηλότερα, από εκείνους του Ιανουαρίου». Αυτό επεσήμανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Σκάι και την εκπομπή «μια του Νότη, δυο του Χιώτη» με τους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο. Έφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα έναν καταναλωτή που κάνει λογαριασμό από 500 – 1000 KWh κι έχει επιλέξει ως πάροχο τη ΔΕΗ, ο οποίος τον Ιανουάριο χρεωνόταν 22 λεπτά/kWh (μετά την επιδότηση) και τον Φεβρουάριο 21 λεπτά/kWh.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε: «Στηρίζουμε ισόρροπα όλους τους καταναλωτές μέχρι να τελειώσει η κρίση». Επεσήμανε ότι η έκτακτη αυτή περίοδος δεν έχει τελειώσει, άρα όλοι οφείλουμε να καταναλώνουμε ενέργεια με σύνεση, πρόσθεσε δε ότι αυτό ήδη το κάνουν οι Έλληνες καταναλωτές, που είναι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη στη μείωση της ζήτησης ενέργειας (-13%) το τέταρτο 3μηνο του 2022. Αναφερόμενος στο φυσικό αέριο, ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας υπογράμμισε ότι η τιμή το έχει αποκλιμακωθεί σημαντικά, από τα επίπεδα άνω των 300€ που βρισκόταν τον περασμένο Αύγουστο, τώρα κινείται κάτω από 60€ κι αυτό τον μήνα είναι αρκετά φθηνότερο από το πετρέλαιο.

dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook