Νέα τοποθέτηση Λύτρα: “Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη του κόσμου”

Μέσω των social media ο καθηγητής Θόδωρος Λύτρας παρενέβη ξανά για το πόρισμα της μελέτης με τον Σωτήρη Τσιόδρα ξεκαθαρίζοντας πως η έκθεση δόθηκε σε ανώτατο αξιωματούχο της κυβέρνησης

Με νέα τοποθέτηση μέσω Twitter επανήλθε ο καθηγητής Θόδωρος Λύτρας, μετά την κριτική και τις πολιτικές προεκτάσεις που έχει λάβει η έρευνα που εκπόνησε με τον Σωτήρη Τσιόδρα και αφορά τις αδυναμίες του ΕΣΥ που θα είχαν αποτρέψει την απώλεια ανθρώπινων ζωών αν είχαν αντιμετωπιστεί εγκαίρως.

Εμμένοντας στο πόρισμα της μελέτης, αυτή τη φορά ο καθηγητής έγραψε χαρακτηριστικά: “Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη του κόσμου. Εκτός αν νομίζετε και σεις πως ένας καθηγητής Πανεπιστημίου δε γνωρίζει τη διαφορά ανάμεσα στο “ανώτερο” και στο “ανώτατο”, θέλοντας έτσι να τονίσει πως η έκθεση δόθηκε σε ανώτατο αξιωματούχο.

Με τη δήλωση αυτή ο καθηγητής διαψεύδει τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι η έκθεση δεν παραδόθηκε ποτέ στην κυβέρνηση και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο, αναφερόμενος στις δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού όσο και του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου του ΚΙΝΑΛ την Παρασκευή (17/12) ανέφερε στη Βουλή πως: “Στο υπουργείο Υγείας δεν υπάρχει τέτοια μελέτη. Δεν έχει κατατεθεί τέτοια μελέτη. Αναζήτησα τα πρωτόκολλα, δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο. Δεν υπάρχει καμία κατάθεση. Και είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει καμία γνώση του Μαξίμου για τη μελέτη”.

Πηγή: news247.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΜαύρα μαντάτα από τον Μαγιορκίνη: Περιμένουμε δραματική αύξηση κρουσμάτων
Επόμενο άρθροΤραγωδία μετά από φωτιά σε διαμέρισμα – Νεκρό άτομο με κινητικά προβλήματα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ