Νέα “βόμβα” Γεωργιάδη: Ασφαλώς είναι λόγος απόλυσης ο μη εμβολιασμός

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο απόλυσης εργαζομένου, σε περίπτωση που αρνηθεί να κάνει εμβόλιο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνοντας, ωστόσο, ότι πρόκειται για δικαστικό ζήτημα, αφού η κυβέρνηση δε θα νομοθετήσει σχετικά με αυτό, αφού δεν την αφορά.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «Θα ήταν καταστροφική για την οικονομία μια νέα καραντίνα σε περίπτωση τέταρτου κύματος της πανδημίας και θα πρέπει να αποφευχθεί μέσω των εμβολιασμών» και υποστήριξε ότι η πανδημία θα τελειώσει, αν φτάσουμε στο 80% εμβολιασμένων. Ανέφερε ακόμα ότι η χώρα μας έχει έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς εμβολιασμών στον κόσμο και έχει ως στόχο είναι να μην πέσει αυτός ο ρυθμός.

Περισσότερες ελευθερίες το επόμενο διάστημα για τους εμβολιασμένους

Τη βεβαιότητά του ότι τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε πολύ μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας, αφού με πρωθυπουργική εντολή δόθηκαν στην Επιτροπή Βιοηθικής ερωτήματα που αφορούν την μείωση των μέτρων προστασίας για τους εμβολιασμένους, εξέφρασε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο ίδιος τόνισε ότι τον ενοχλεί η λέξη «προνόμια» και ανέφερε ότι είναι λογικό, όταν κάποιος δεν είναι εμβολιασμένος, να πρέπει τηρεί περισσότερα μέτρα προστασίας, σε αντίθεση με τους εμβολιασμένους που κινδυνεύουν λιγότερο και άρα μπορούν να έχουν λιγότερα μέτρα προστασίας.

AstraZeneca και εμβολιασμοι
Όσον αφορά στις επικρίσεις και τα σχόλια για την απόφαση να μην εμβολιάζονται με το σκεύασμα της AstraZeneca οι κάτω των 60 ετών, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι οι επιστημονικές αποφάσεις δεν μπορούν να ερμηνευτούν με όρους πολιτικής ή επικοινωνίας. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ποτέ η κυβέρνηση δεν πήρε αποφάσεις για τα εμβόλια, αφού όλες οι οδηγίες προέρχονται από τους επιστήμονες της επιτροπής εμβολιασμών. Τόνισε ακόμα ότι σε όλες τις χώρες της Ευρώπης έχουν αλλάξει πολλές φορές καθ’ οδόν οι αποφάσεις για τους εμβολιασμούς.
«Δεν είναι αποφάσεις των πολιτικών, είναι αποφάσεις των επιστημόνων. Για την καλή επιδημιολογική εικόνα που έχουμε σήμερα, για το γεγονός ότι η Ελλάδα πλέον είναι πράσινη, για το γεγονός ότι χθες είχαμε μόνο 400 κρούσματα και ούτω κάθε εξής, έχετε συμβάλει και εσείς και όλες οι εκατοντάδες χιλιάδες που κάνατε το εμβόλιο AstraZenaca. Είναι τόσο απλό», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

ethnos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ