Νέα αναβολή στην δίκη για το κύκλωμα κοκαΐνης με κατηγορούμενους γνωστούς Χανιώτες

νέα-αναβολή-στην-δίκη-για-το-κύκλωμα-κο-1360263

Ακόμα δεν έχει καταφέρει να φτάσει στο ακροατήριο η υπόθεση της διακίνησης κοκαϊνης που είχε συνταράξει την κοινή γνώμη στα Χανιά τα Χριστούγεννα του 2018, λόγω της εμπλοκής επώνυμων Χανιωτών.

Αρχικά είχαν συλληφθεί 11 άτομα αλλά στη συνέχεια απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και προχώρησαν 7 ακόμα συλλήψεις.

Σήμερα Τετάρτη, η υπόθεση ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αλλά αναβλήθηκε για τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Πρόκειται για την τέταρτη αναβολή που δίνεται ενώ πλέον όλοι οι προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι, έχουν αποφυλακιστεί λόγω παρέλευσης του 18μηνου.

Οι 18 κατηγορούμενοι διώκονται για τις πράξεις:

Α) Της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση

Β) Της ιδιαίτερα διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ, με τις ειδικότερες μορφές της εισαγωγής, προμήθειας, αγοράς, πώλησης, διάθεσης, διανομής, αποθήκευσης, κατοχής, μεταφοράς και μεσολάβησης.

Γ) Της νομιμοποίησης εσόδων κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια εντός των πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του πρώτου κατηγορούμενου, για συγκάλυψη της αλήθειας ως προς την προέλευση της περιουσίας και σε βάρος του 11ου κατηγορούμενου για κατοχή περιουσίας.

Δ) Της παράνομης κατοχής όπλων και φυσιγγίων σε βάρος του 10ου κατηγορούμενου.

Ε) Της παράνομης κατοχής κυνηγετικών όπλων σε βάρος του 10ου κατηγορούμενου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook