Να δώσει απαντήσεις ο Χρυσοχοϊδης στις καταγγελίες για κύκλωμα trafficking – Ποιους καλύπτουν;

να-δώσει-απαντήσεις-ο-χρυσοχοϊδης-στι-1250110

Επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της 18χρονης από την Ηλιούπολη μετά και τα όσα κατήγγειλε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή η συνήγορός της Αντωνία Λεγάκη και πιο συγκεκριμένα ότι στην υπόθεσή της δεν εμπλέκονται μόνο ο 39χρονος αστυνομικός και ο πατέρας της αλλά υπάρχει από πίσω ολόκληρο κύκλωμα trafficking.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο οποίος με αφορμή τη μεταχείριση της κοπέλας από την Αστυνομία από χθες ζητά παραίτηση Χρυσοχοϊδη κάνοντας λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης.

Με νέα ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «οι καταγγελίες της συνηγόρου της 18χρονης από την Ηλιούπολη για κύκλωμα trafficking πίσω από τον εν ενεργεία αστυνομικό που την κακοποιούσε και την εξέδιδε εκθέτουν ακόμα περισσότερο την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Χρυσοχοΐδης που αντί να ζητάει και τα ρέστα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί, οφείλει να απαντήσει άμεσα για την νέα προσπάθεια συγκάλυψης:

Γιατί δεν επέτρεπαν στην 18χρονη να επικοινωνήσει με τους δικηγόρους της και το έκαναν μόνο μετά την κοινωνική κατακραυγή στα social media;

Γιατί αστυνομικοί προσπαθούσαν να πείσουν την 18χρονη να αλλάξει δικηγόρο;

Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να δοθούν τα στοιχεία και η φωτογραφία του αστυνομικού στη δημοσιότητα ώστε να αναγνωριστεί και από τυχόν άλλα θύματα trafficking;

Ποιους προσπαθούν να καλύψουν;».

Χθες, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη που κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κομματική καπήλευση του ανθρώπινου πόνου, σημείωνε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στο facebook: «αντί ο αδιανόητος Χρυσοχοΐδης να ζητήσει συγγνώμη και να παραιτηθεί τολμάει να ζητάει και τα ρέστα από την κοινωνία και από την αντιπολίτευση. Έχουν όμως πλέον μαζευτεί πολλά και κάποια στιγμή ο Χρυσοχοΐδης θα μάθει ότι δεν μπορεί να λειτουργεί ως γραφείο τύπου θυλάκων που εγκληματούν και συγκαλύπτουν και θα δώσει λογαριασμό στους πολίτες αλλά και στη δημοκρατία».

Παρέμβαση για το θέμα, μέσω twitter έκανε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας: «Την ιστορία της κοπέλας που ασελγούσε πάνω της ο πατέρας της και στη συνέχεια ο αστυνομικός, δεν πρέπει να τη δούμε ως μεμονωμένο συμβάν αλλά ως συλλογικό τραύμα. Κάθε γυναίκα, κάθε άντρας έχουν το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματός τους. Από εκεί ξεκινάει η Δικαιοσύνη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook