Nοικιάζουν τα βουνά της Κρήτης… για 100 ευρώ το χρόνο!

nοικιάζουν-τα-βουνά-της-κρήτης-για-100-ευ-0

Ξεσηκώνονται οι κοινωνίες στην επιχειρούμενη νέα εγκατάσταση τις προσεχείς μέρες τριών ακόμα ανεμογεννητριών της θανατηφόρας… πράσινης ενέργειας, στους λόφους του «Νοτικού» στα χωριά Βάτος και Άρδαχτος του δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου. Πριν δυο χρόνια περίπου άρχισαν να στήνουν τις βάσεις και εγκατέστησαν στη συνέχεια άλλες 8 στο λόφο του «Νοτικού» και «Κεφάλα» και αυτές τις μέρες παρατηρείται κινητικότητα, για να στήσουν άλλες τρείς στον ίδιο λόφο, που απέχει μια… αναπνοή από τα έρημα χωριά Βάτο και Άρδαχτο.

Η τοποθέτηση των 8 ανεμογεννητριών προκαλούν τρόμο με τη θέασή τους από τον Βάτο και τον Άρδαχτο και στα δυο χωριά-νεκροταφεία ο μόνος θόρυβος που ακούγεται, είναι αυτός που προκαλούν οι ανεμοστρόβιλοι όταν είναι σε λειτουργία! Οι κάτοικοι θεωρούν ότι οι εταιρίες που τις εγκατέστησαν, «έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους όσα ορίζει ο νόμος για την απόσταση που θα πρέπει να απέχουν από τα σπίτια. Ενώ το όριο είναι τα πεντακόσια μέτρα, τις «φύτρωσαν» κάτω από τα διακόσια…».

Θα αποκλείσουν το δρόμο 

Την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί οι κάτοικοι από τα τρία χωριά του νότου που θα… φιλοξενήσουν τα τέρατα της καταστροφής, ετοιμάζονται να αποκλείσουν στην «Παράγκα» του Κισσού και στην διασταύρωση που οδηγεί στους οικισμούς τους, τον δρόμο, αποτρέποντας την είσοδο των πέντε φορτηγών που «θα έχουν φορτώσει το βαρύ φορτίο των πυλώνων και τα εξαρτήματά τους», για να τους μεταφέρουν στο «Νοτικό». Την κινητοποίηση θα πλαισιώσουν και εκατοντάδες άλλοι κάτοικοι από το νομό Ρεθύμνου και από άλλες περιοχές της Κρήτης.

anemogennitries2

anemogennitriesΉδη, από χθες Παρασκευή το πρωί, χωματουργικό μηχάνημα προχωρούσε σε διαπλατύνσεις του δρόμου από την «Παράγκα», που οδηγεί στα τρία χωριά, και σε δυο σημεία, ώστε να διευκολυνθεί η μετακίνηση των φορτηγών την προσεχή Δευτέρα, και ο χειριστής του αναγκάστηκε να αποχωρήσει μετά την παρέμβαση του γνωστού λυράρη Αλέξανδρου Παπαδάκη που κατοικεί στον Άρδαχτο και πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις στην περιοχή.

«Οι τρόποι που επινόησαν για να προχωρήσουν στις επενδύσεις τους είναι πρωτόγνωροι», διαπιστώνει ο κ. Παπαδάκης που από την πρώτη στιγμή μπήκε μπροστά στους αγώνες κατά τέτοιων μορφών ενέργειας.

anemogennitries5«Αυτό που με έχει ενοχλήσει», συνεχίζει, «είναι ότι μας πέρασαν Ινδιάνους και θεωρούν τον τόπο μας προτεκτοράτο τους. Γιατί δεν ήλθαν να ενημερώσουν τους ανθρώπους για τις επενδύσεις τους, αλλά λειτούργησαν ετσιθελικά με ύπουλο και απαράδεκτο τρόπο; Πού το πάνε δηλαδή με τους υποτακτικούς τους, θεώρησαν ότι είμαστε αποικία τους; Και βάζουν εδώ αιφνιδιάζοντας, έβαλαν στον «Σιδέρωτα», ετοιμάζονται στο «Κέντρος», στον Ψηλορείτη, σε όλες τις κορυφές των βουνών μας. Θα μας έχουν απέναντί τους. Τα βουνά είναι δικά μας και τους κατακτητές θα τους πολεμήσουμε…»

Ενοίκιο 100 ευρώ το χρόνο στο στρέμμα! 

Ωστόσο η… πολύ πράσινη ανάπτυξη που ακούστηκε ραγδαία τα πέντε τελευταία χρόνια, βρήκε την κατάλληλη εποχή της φτώχιας και των δυσβάστακτων μέτρων, τους ανθρώπους στα άδεια χωριά του Άη Βασίλη Ρεθύμνου, απονήρευτους για τα σχέδια και τους σκοπούς των αδίστακτων επενδυτών ξένων συμφερόντων. Η εκμετάλλευση τους είναι πρωτοφανής φτάνει να αναφερθεί ότι οι εκτάσεις που εγκατέστησαν τις ανεμογεννήτριες, παραχωρήθηκαν προς ενοικίαση για διάστημα 25 χρόνων αντί του… ιλιγγιώδους ποσού των 2.500 ευρώ το στρέμμα, δηλαδή ενοίκιο προς 100 ευρώ τον χρόνο! Η υπόθεση έχει όμως και συνέχεια, καθώς, κτήματα-φιλέτα που θα έπρεπε, «πάσει θυσία» να ενοικιαστούν, καταπατήθηκαν, αφού οι ιδιοκτήτες τους ή βρίσκονται εκτός περιοχής και δεν γνωρίζουν ή έχουν αποβιώσει…

madeincreta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook