Μπισκότα φυστικοβούτυρου χωρίς αλεύρι

μπισκότα-φυστικοβούτυρου-χωρίς-αλεύ-1503626

Ιδανικά για όσους ακολουθούν δίαιτα χωρίς γλουτένη

Υλικά

225 γρ. τραγανό ή λείο φυστικοβούτυρο

100 γρ. ζάχαρη άχνη, συν επιπλέον για τη διακόσμηση

1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο

1 κ. γλ. πάστα βανίλιας

1 κ. γλ. μαγειρική σόδα

1 πρέζα αλάτι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Βήμα 2

Χτυπήστε το φυστικοβούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να γίνουν ένα λείο και κρεμώδες μείγμα -θα χρειαστούν περίπου 4 λεπτά με το χέρι ή 2 λεπτά αν χρησιμοποιήσετε μίξερ.

Βήμα 3

Προσθέστε το χτυπημένο αυγό και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Ρίξτε τη σόδα και το αλάτι, αν χρησιμοποιήσετε, και ανακατέψτε ξανά για 30 δευτερόλεπτα.

Βήμα 4

Πλάστε το μείγμα σε 12 μπάλες, η καθεμία περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού, και τοποθετήστε τις στο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.

Βήμα 5

Βουτήξτε τη μύτη ενός πιρουνιού στη ζάχαρη και στη συνέχεια πιέστε τα μπισκότα σε σχήμα σταυρού.

Βήμα 6

Ψήστε για περίπου 9 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα και να αρχίσουν να γίνονται τραγανά (θα γίνουν τραγανά και θα σταθεροποιηθούν περισσότερο καθώς κρυώνουν).

Βήμα 7

Αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά και, στη συνέχεια, μεταφέρετε τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook