Μπάσκετ: Ο Αλβαρο Φερνάντεθ Βαλέρο είναι ο νέος προπονητής του ΟΑΧ

μπάσκετ-ο-αλβαρο-φερνάντεθ-βαλέρο-είν-1709018

Ο Αλβαρο Φερνάντεθ Βαλέρο είναι ο προπονητής που αναλαμβάνει την γυναικεία ομάδα μπάσκετ του ΟΑ Χανίων. Ο 34χρονος Ισπανός προπονητής παρουσιάστηκε επίσημα σε συνέντευξη Τύπου που παρατέθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι στα γραφεία του ΟΑΧ, στο κτίριο της Αντισφαίρισης.

Παρόντες στην παρουσίαση του Αλβαρο ο οποίος δήλωσε πολύ χαρούμενος για το γεγονός ότι βρίσκεται στα Χανιά και αναλαμβάνει το πρότζεκτ που του έχει ανατεθεί, ήταν ο πρόεδρος Παναγιώτης Τζινευράκης, ο τεχνικός διευθυντής Γιάννης Γέροντας, αλλά και δύο ακόμα μέλη του ΔΣ, ο αντιπρόεδρος Μανώλης Γιουρμετάκης και ο ταμίας του συλλόγου Μάκης Μπολάκης. Παρούσα επίσης ήταν η προπονήτρια του ΟΑΧ, Φρόσω Δημητρουλάκη η οποία μάλιστα αναμένεται να είναι στο πλευρό του Αλβαρο.

Η επιλογή στο πρόσωπο του Αλβαρο έγινε επειδή πρόκειται για ένα νέο και φιλόδοξο προπονητή με παραστάσεις σε μια σημαντική σχολή του μπάσκετ όπως η Ισπανία, έχοντας παρά το νεαρό της ηλικίας του ένα αρκετά σημαντικό βιογραφικό στο χώρο του γυναικείου μπάσκετ.

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του ο νέος προπονητής του ΟΑΧ τόνισε τα εξής: «Θα ήθελα ευχαριστήσω την ομάδα, τον πρόεδρο, και τον Γιάννη (Γέροντα) για το ότι είμαι εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ! Νομίζω ότι έχουμε ένα ελκυστικό πρότζεκτ, μπορούμε να ξεκινήσουμε ένα νέο μέλλον για το σύλλογο και αυτό είναι συναρπαστικό για όλους. Είμαι νέος αλλά γι’ αυτό είμαι και φιλόδοξος και παρότι είμαι νέος έχω μεγάλη προπονητική εμπειρία! Είναι σπουδαίο ότι μου δίνεται μία ευκαιρία να είμαι στα Χανιά σαν προπονητής».

Στην ερώτηση για το τι γνωρίζει για την γυναικεία ομάδα του ΟΑΧ και την εμπειρία που έχει από το χώρο του γυναικείου μπάσκετ απάντησε: «Εχω δουλέψει σε γυναικείες ομάδες για 9 σεζόν στην Α’ κατηγορία της Ισπανίας. Βλέπω ότι έχω μπροστά μου μία νέα πρόκληση και είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε το σχεδιασμό που θέλουμε. Είναι η πρώτη φορά που είμαι στα Χανιά, αλλά μ’ αρέσει πάρα πολύ τόσο ο σύλλογος όσο και η πόλη».

Για το πλάνο της δουλειάς του είπε: «Πάνω απ’ όλα θα ποντάρουμε πάνω στη σκληρή δουλειά ώστε να μπορέσουμε να παράξουμε δικά μας ταλέντα από τις ακαδημίες μας. Θέλουμε να βελτιώσουμε τα παιδιά των ακαδημιών και ειδικότερα αυτά που είναι ταλέντα. Θέλουμε να φτιάξουμε μία νέα ομάδα με καινούργιες παίκτριες για ένα λαμπρό μέλλον. Εχω δει αγώνες από το πρωτάθλημα για την χρονιά που πέρασε, όπως και τις ομάδες που αγωνίζονται στην Α1. Εχω δει πολλά παιχνίδια».

Τέλος, σε ερώτηση για το γεγονός ότι ο ΟΑΧ έχει καταγωγή από νησί και αν αυτό θα δυσκολέψει τη δουλειά του, σημείωσε τα εξής: «Το γνωρίζω γιατί και εγώ ζούσα σε νησί μικρός στην Ισπανία για τρία χρόνια. Είχα μία ομάδα στην Γ’ κατηγορία της Ισπανίας τότε. Δεν θα είναι πρόβλημα αυτό που θα μας εμποδίσει στην ανάπτυξη μας. Θα το παλέψουμε».

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΖΙΝΕΥΡΑΚΗ

Τον Αλβαρο καλωσόρισε ο πρόεδρος του ΟΑΧ, Παναγιώτης Τζινευράκης: «Φέτος η παρουσία σχεδόν σύσσωμου του ΔΣ, του νέου τεχνικού διευθυντή, Γιάννη Γέροντα, της προπονήτριας, Φρόσως Δημητρουλάκη δεικνύει την τιμιότητα και την ειλικρίνεια στη νέα απόφαση που έχουμε πάρει να οδηγήσουμε την ομάδα μπάσκετ του Ομίλου σε μία νέα πορεία. Μία νέα πορεία η οποία περικλείει από μόνη της ένα αναπτυξιακό μοντέλο», είπε αρχικά ο κ. Τζινευράκης, συνεχίζοντας: «Θα προσπαθήσουμε να στηριχτούμε στα δικά μας παιδιά. Η ομάδα της Α1 είναι το διαμάντι του ΟΑΧ, από την άλλη πρέπει, όπως δηλώνει και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, να στηριχτούμε στα δικά μας παιδιά.

Πρέπει να ξέρετε ότι ο νόμος έχει αλλάξει και μόνο δύο ξένες και μία τρίτη κι αυτή για 10 λεπτά μπορούν ν’ αγωνίζονται από το νέο πρωτάθλημα. Αρα θα πρέπει να στηριχτούμε κι εμείς στο δικό μας φυτώριο, στις δικές μας αθλήτριες για να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε το σκοπό που πρέπει να έχει αυτός ο Ομιλος. Θέλω να καλωσορίσω τον Αλβαρο Φερνάντεθ, έναν προπονητή που έρχεται από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, ένας νέος και φέρελπις προπονητής με πολύ καλό βιογραφικό, κατάλληλος για να του δώσουμε την ομάδα ώστε να μπορέσει μέσα από το φυτώριο ν’ αναδείξει τις νέες παίκτριες και να προχωρήσουμε σε μια νέα πορεία. Η Ισπανία είναι μία παγκόσμια δύναμη στο μπάσκετ. Οταν φέρνεις έναν προπονητή από μία χώρα που τον τελευταίο σχεδόν μισό αιώνα έχει μονοπωλήσει τα παγκόσμια πρωταθλήματα και τα Ολυμπιακά μετάλλια δε νομίζω ότι αποτελεί κανένα ρίσκο το να διαλέξουμε έναν προπονητή από αυτή τη σχολή».

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ

Ο τεχνικός διευθυντής του ΟΑΧ, Γιάννης Γέροντας ήταν αυτός που χάρη στις γνωριμίες που έχει στην Ισπανία κατάφερε να φέρει τον Αλβαρο στα Χανιά, λέγοντας τις δηλώσεις που παραχώρησε τα εξής: «Ζητάμε τη στήριξη απ’ όλη την τοπική κοινωνία γιατί όπως είπε και ο πρόεδρος πάμε να φτιάξουμε ένα αναπτυξιακό μοντέλο όπου θέλουμε να μπορέσουμε να παράγουμε παίκτριες από τα Χανιά, από τα δικά μας φυτώρια, παιδιά από τη δική μας πόλη όπου θα είναι κόσμημα για το σύλλογο. Θέλουμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας ώστε να βγάλουμε δικά μας παιδιά μέσα από τις ακαδημίες. Ο Αλβαρο Φερνάντεθ είναι ένας νέος προπονητής με όρεξη να δουλέψει, με μεγάλη εμπειρία παρά το νεαρό της ηλικίας του, όπου η ηλικία του ήταν και ένας από τους παράγοντες που τον προτιμήσαμε. Προέρχεται από μια μεγάλη σχολή, την Ισπανία και θα είναι αυτός που θα κάνει το σχεδιασμό για τις νέες αξίες και αρχές που βάλαμε στο σύλλογο».

Σε ερώτηση για το όποιο ρίσκο μπορεί να εμπεριέχει η πρόσληψη ενός ξένου και νεαρού προπονητή, ο κ. Γέροντας απάντησε: «Αν δεν πάρεις ρίσκο δεν μπορείς να έχεις επιτυχία… Πρέπει να ρισκάρεις για να κερδίσεις. Ψάξαμε κάποιον άνθρωπο, προσωπικά έψαξα από την Ισπανία όπου έχω ζήσει, μπορώ να πω ότι έχω μεγαλώσει εκεί, έχω πολλές γνωριμίες και ψάξαμε να βρούμε έναν άνθρωπο που θα ταίριαζε σε αυτό που σχεδιάζουμε. Οι συστάσεις που μας έδωσαν, ήταν εξαιρετικές. Μας τις έδωσαν πολλοί άνθρωποι του μπάσκετ ότι είναι ένας φέρελπις προπονητής. Το νεαρό της ηλικίας, η χώρα που προέρχεται, νομίζω εύκολα θα τον κάνει να προσαρμοστεί στα Χανιά. Ηδη λέει ότι του αρέσει πάρα πολύ το μέρος. Είναι σημαντικό επίσης ότι ο Αλβαρο δεν έχει οικογενειακές υποχρεώσεις, οπότε θα μπορεί να είναι αφοσιωμένος και να δουλεύει όλη μέρα εδώ. Το τεχνικό και επιστημονικό επίπεδο του Αλβαρο πιστεύω θα το δούμε και νομίζω ότι θα έχουμε επιτυχία. Ρισκάρουμε; Ναι! Αν έχουμε επιτυχία όμως; Χρειάζεται ρίσκο. Χωρίς να ρισκάρεις δεν μπορείς να έχεις κάτι καινούργιο»…

Η ΦΡΟΣΩ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΚΗ

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Φρόσω Δημητρουλάκη η οποία τοποθετήθηκε ως εξής: «Είναι μια καινούργια αρχή για το σύλλογο γιατί δεν είχαμε ποτέ προπονητή από το εξωτερικό, όμως έχουν έρθει πολλοί προπονητές από την υπόλοιπη Ελλάδα οι οποίοι εργάστηκαν εδώ. Το θέμα για μένα πάντα είναι ο προπονητής που έρχεται να έχει διάθεση να δουλέψει με τον ίδιο τρόπο που προσπαθούμε να δουλέψουμε κι εμείς. Φαίνεται ότι ο Αλβαρο είναι της ίδιας φιλοσοφίας όπως επιβεβαίωσα και σε μία συζήτηση που είχαμε χθες βράδυ.

Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ήρθε για να δουλέψει κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ερχεται από μία σχολή πάρα πολύ σημαντική. Είχα και την τύχη λόγω κάποιων αγώνων που έχω συμμετάσχει με την Μικτή Κρήτης να παίξω απέναντι σε ισπανικές ομάδες και πραγματικά είναι φοβερά τα στοιχεία στο παιχνίδι τους, όπως η ταχύτητα. Είναι πολύ σημαντικό για μας να “παντρέψουμε” αυτή τη σχολή με τα παιδιά που έχουμε στη διάθεσή μας. Θα είμαι παραπλεύρως στην προσπάθεια που θα γίνει και ελπίζω όλα να πάνε καλά για το σωματείο».

ΟΙ ΜΑΚΗΣ ΜΠΟΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΙΟΥΡΜΕΤΑΚΗΣ

Τέλος, ο κ. Μπολάκης απεύθυνε κάλεσμα προς το φίλαθλο κοινό των Χανίων να στηρίξει την ομάδα, ενώ ευχήθηκε να πάνε όλα καλά ο κ. Γιουρμετάκης

«Σήμερα ξεκινά η παρουσίαση του έργου που θέλουμε να χτίσουμε για το μπάσκετ, αυτό που ονειρευόμαστε να κάνουμε. Πιστεύουμε ότι από εδώ και πέρα θα τα λέμε συχνότερα και θα έχουμε κάθε τόσο μία έκπληξη να την παρουσιάζουμε… Θέλουμε να κάνουμε μία έκκληση στον κόσμο των Χανίων ν’ αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και να στηρίξει όσο μπορεί αυτό που πάμε να κάνουμε και να είναι σίγουρος ότι αυτή η ελάχιστη προσφορά που θα κάνει θα γυρίσει πάλι πίσω σε αυτόν», σημείωσε ο κ. Μπολάκης, ενώ ο κ. Γιουρμετάκης αρκέστηκε να επισημάνει: «Το διοικητικό συμβούλιο δείχνει εμπιστοσύνη στο καινούριο προπονητή που ήρθε και ευελπιστούμε να πάνε όλα καλά».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook