Μουντιάλ 2022: Εξετάζεται να αρχίσει νωρίτερα από το προγραμματισμένο

μουντιάλ-2022-εξετάζεται-να-αρχίσει-νωρί-1503697

Το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ θα αρχίσει μία ημέρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο, εάν το προεδρείο της FIFA συμφωνήσει με το σχέδιο να διεξαχθούν τόσο η Τελετή Έναρξης όσο και ο πρώτος αγώνας της διοργανώτριας χώρας την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Reuters που επικαλείται πηγή με γνώση του ζητήματος, το αρχικό σχέδιο προέβλεπε ότι η Τελετή Έναρξης θα διεξαγόταν πριν από τον αγώνα του Κατάρ στις 21 Νοεμβρίου εναντίον του Ισημερινού, δηλαδή θα διεξάγονταν δύο αγώνες πριν από την Τελετή Έναρξης.

Κανονικά η Τελετή Έναρξης διεξάγεται πριν από τη σέντρα του πρώτου αγώνα του τουρνουά.

Ο αγώνας του Α’ ομίλου μεταξύ της Σενεγάλης και της Ολλανδίας και ο αγώνας του Β’ ομίλου μεταξύ της Αγγλίας και του Ιράν ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν πριν από την Τελετή Έναρξης, δηλαδή τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου.

Το σχέδιο πρέπει να ψηφιστεί από τους επικεφαλής των έξι περιφερειακών Συνομοσπονδιών της FIFA και τον πρόεδρο της. Τζιάνι Ινφαντίνο, αλλά -παρά την καθυστερημένη ειδοποίηση- αναμένεται να εγκριθεί.

Έτσι, η διεξαγωγή της Τελετής Έναρξης και η μεταφορά του πρώτου αγώνα στις 20 Νοεμβρίου θα επιτρέψει στο ματς ανάμεσα στη Σενεγάλη και στην Ολλανδία, που είναι προγραμματισμένος για τις 13:00 (τοπική ώρα) της 21ης Νοεμβρίου, να αρχίσει αργότερα μέσα στην ημέρα. Οι αγώνες του Β’ ομίλου εκείνη την ημέρα, που περιλαμβάνουν, επίσης, την αναμέτρηση των ΗΠΑ εναντίον της Ουαλίας, δεν θα επηρεαστούν.

Μια άλλη πηγή κοντά στην πρόταση δήλωσε ότι η αλλαγή θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί την Πέμπτη (11/08) και ότι το σχέδιο ήταν να διασφαλιστεί ότι οι φίλαθλοι δεν θα έπρεπε να πληρώσουν για τυχόν αλλαγές στις πτήσεις ή στη διαμονή τους.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook