Μονομαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή: Πώς θα μιλήσουν οι δύο αντίπαλοι

μονομαχία-τσίπρα-μητσοτάκη-στη-βουλ-1589797

Με την σύγκρουση Μητσοτάκη-Τσίπρα ολοκληρώνεται σήμερα η τριήμερη μάχη στη Βουλή για τις υποκλοπές μετά την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Καρφωμένη» μένει η σκηνή από την τελευταία φορά που βρέθηκαν αντιμέτωποι για τις υποκλοπές ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός επέλεξε να κλείσει άρον-άρον την συνεδρίαση και να φύγει από την Ολομέλεια. Δεν απάντησε ποτέ στο ερώτημα που του έθεσε επίμονα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Να διαβεβαιώσει την εθνική αντιπροσωπεία πως δεν υπήρξε παρακολούθηση των αρχηγών του Στρατεύματος και του Κωστή Χατζηδάκη από την ΕΥΠ.

Αυτή την φορά η μονομαχία Μητσοτάκη-Τσίπρα θα διεξαχθεί με μια εντελώς διαφορετική συνθήκη. Και αυτό γιατί στο φόντο της σύγκρουσης υπάρχουν οι αποδείξεις και τα ονόματα που επικύρωσε η ΑΔΑΕ για τα πρόσωπα που είχαν τεθεί σε επισύνδεση από την ΕΥΠ, προϊστάμενος της οποίας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα στοιχεία, δηλαδή, που παρουσίασε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας. Στοιχεία με «ονόματα και διευθύνσεις» που κρέμονται πάνω από τον «ουρανό» του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και πάνω από την «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα.

«Γαλάζια» σιωπή

Πολιτικά απομονωμένη αυτές τις τρεις ημέρες η ΝΔ δέχεται το σφυροκόπημα ολόκληρης της αντιπολίτευσης. Η «γαλάζια» σιωπή για το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι εκκωφαντική. Αντί απαντήσεων στα αυτονόητα ερωτήματα που έχουν προκύψει μετά την παρουσίαση των στοιχείων για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ οι υπουργοί και οι κυβερνητικοί βουλευτές έχουν επιδοθεί σε ένα ρεσιτάλ απολογισμού του έργου της κυβέρνησης αλλά και σύγκρισης με την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι οι «γαλάζιοι» που προτίμησαν να αναλωθούν από το βήμα της Βουλής στις αδειοδοτήσεις των καναλιών, στην υπόθεση Novartis, στην υπόθεση του Έβρου.

Για την «ταμπακιέρα» όμως των κοριών της ΕΥΠ που «μαυρίζουν» την «γαλάζια» παράταξη δεν δόθηκε, επί της ουσίας, καμία απάντηση. Και η «ταμπακιέρα» είναι ιδιαίτερα σοβαρή για να μην υπάρχει καμία απάντηση: Μετά την κατάθεση των στοιχείων της ΕΥΠ έγινε επίσημα γνωστό πως ήταν υπό παρακολούθηση ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Α/ΓΕΕΘΑ αλλά και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που σχετίζονται με τους εξοπλισμούς.

Το δεδομένο της υπόθεσης πάντως είναι πως, μέσα από την τριήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία, και λίγους μήνες πριν την εκλογική αναμέτρηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ βρίσκονται, για ακόμη μια φορά, στα σχοινιά, πλήρως απομονωμένοι από όλες τις πτέρυγες της Βουλής.

ieidiseis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook