Μητσοτάκης: Περισσότερες γυναίκες στην κυβέρνηση στον πρώτο ανασχηματισμό

O Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο υπαραμύνθηκε της απόφασής του να χρίσει ουσιαστικά με την πρότασή του την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ως την πρώτη γυναίκα ΠτΔ στην ιστορία του τόπου, αλλά τόνισε ότι στον πρώτο κυβερνητικό ανασχηματισμό θα τοποθετήσει ακόμη περισσότερες γυναίκες σε νευραλγικές θέσεις.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εκλογή της πρώτης γυναίκας ΠτΔ σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα Politico, αναφέροντας παράλληλα ότι στόχος του είναι να δώσει κι άλλες θέσεις σε γυναίκες.

«Eκλέξαμε την πρώτη γυναίκα πρόεδρο στην ιστορία της ελληνικής Δημοκρατίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε: «Ο στόχος μου ήταν να επιλέξω ένα πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητα της χώρας και, δεύτερον, να καταστήσω απολύτως σαφές ότι προχωράμε σε μια νέα εποχή» πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει λάβει «σημαντικές αποφάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα ζητήματα του περιβάλλοντος».

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός δήλωσε ικανοποιημένος από το έργο της κυβέρνησης και, απαντώντας στην επισήμανση του Politico ότι οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται, απάντησε: «Αυτό είναι κάτι που σκοπεύω να αλλάξω στον πρώτο ανασχηματισμό». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι ένας ανασχηματισμός δεν είναι στα άμεσα σχέδιά του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ