Μήνυμα νίκης από τον Αρναουτάκη στην ομιλία του στα Χανιά | Photos

Παρουσία εκατοντάδων υποστηρικτών, υποψηφίων και φίλων του συνδυασμού του, ο Σταύρος Αρναουτάκης μίλησε το βράδυ της Τρίτης στα Χανιά και έδωσε μήνυμα νίκης για τις επερχόμενες εκλογές της 26ης Μαΐου.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, μεταξύ άλλων, έδωσαν το «παρών» ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, οι βουλευτές Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης, οι δήμαρχοι Χανίων Τάσος Βάμβουκας  και Καντάνου – Σελίνου Αντώνης Περάκης και πλήθος υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του νομού Χανίων. Ο για λίγες ακόμα ημέρες αντιπεριφερειάρχης Χανίων, αφού δεν έβαλε υποψηφιότητα για τις ερχόμενες εκλογές, Απόστολος Βουλγαράκης χαρακτήρισε τον συνδυασμό ανανεωμένο και εμπλουτισμένο, με ικανά και καταξιωμένα στελέχη, που δίνουν τη δυνατότητα και την προοπτική για μια νέα πορεία, πιο δυναμική και ουσιαστικής:«Θα στηρίξουμε την προσπάθεια για τη νέα τετραετία, με το νέο πρόγραμμα να είναι συνέχεια του παλιού. Καταφέραμε στα 9 χρόνια η Κρήτη να είναι ενωμένη χωρίς τους παλιούς διαχωρισμούς. Το σημαντικό οτι σε μια μνημονιακή περίοδο καταφέραμε να αξιοποιήσουμε και να μοιράσουμε ισότιμα μέχρι και τον τελευταίο πόρο που είχε η Κρήτη, αλλά και οτι η Περιφέρεια Κρήτης βγήκε αλώβητη και διάφανη από την σκανδαλολογία της εποχής, χωρίς κανένα παράπονο.»Από την πλευρά του, ο Σταύρος Αρναουτάκης, στην ομιλία του, στάθηκε στο αναπτυξιακό έργο που έγινε στα Χανιά και στην Κρήτη σε όλους τους τομείς. Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε, τα Χανιά είναι μπροστά, συμμετέχουν και κερδίζουν, ενώ το αποτύπωμα του έργου είναι ισχυρό και διακριτό παντού, με την διοίκηση στην περιφέρεια να δουλεύει με συνεργασία, εμπιστοσύνη, χωρίς να παγιδευτεί σε «μάχες χαρακωμάτων».Αναλυτικά, ο Σταύρος Αρναουτάκης ενθουσιασμένος από την αθρόα προσέλευση του κόσμου έκλεισε την ομιλία του με την φράση που ξεκίνησε: «Τα Χανιά είναι ο Φάρος της Κρήτης, ο Φάρος μας.»

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας μία αναφορά στον Ελευθέριο Βενιζέλο τονίζοντας πως ο «Εθνάρχης έδωσε φτερά στην Κρήτη και στη χώρα. Έδωσε υπόσταση στη φράση του Καζαντζάκη «είναι μεγάλη ευθύνη να είσαι Κρητικός», και συνέχισε αναφερόμενος στα όσα τα Χανιά έχουν πετύχει τα τελευταία χρόνια.
«Η ανάπτυξη του νομού σας είναι έργο δικό σας. Με συγκεκριμένο σχέδιο, αξιοποιείτε τα πλεονεκτήματα του τόπου σας. Με σωστή μέθοδο έχετε κάνει τα Χανιά ελκυστικό προορισμό. Στο ραντεβού της Κρήτης με το μέλλον τα Χανιά είναι πρωτοπόρα. Το αποδεικνύει η προσπάθειά σας να αντιμετωπίσετε τις εκκρεμότητες του παρελθόντος σε έργα υποδομής.
Το αποδεικνύει η επιμονή σας να κλείσουν γρήγορα οι πληγές που άφησε πίσω της η πρωτοφανής κακοκαιρία. Το επιβεβαιώνουν οι αξιόλογες επιδόσεις σας στον αγροτικό τομέα, στην τουριστική ανάπτυξη, στις επιστήμες και στην έρευνα, στα γράμματα και στις τέχνες, στονπολιτισμό και στον αθλητισμό. Σ’ αυτό τον καινούργιο κόσμο της νέας εποχής τα Χανιά είναι μπροστά, συμμετέχουν και κερδίζουν.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κρήτη η Ζωή μας».
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης έκανε έναν απολογισμό των πεπραγμένων της τελευταίας πενταετίας τονίζοντας πως για τον ίδιο αλλά και για όλους τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης του ο συγκρητισμός ήταν ο κεντρικός άξονας σε κάθε δράση, σε κάθε απόφαση. Μακριά από τοπικισμούς και άγονες αντιπαραθέσεις με μόνο γνώμονα το συμφέρον της Κρήτης.

«Αναλαμβάνοντας την ευθύνη διοίκησης της Περιφέρειας, προέταξα, μαζί με τους συνεργάτες μου, την ανάγκη να καταστήσουμε τον θεσμό μια ισχυρή πολιτική και αναπτυξιακή υποδομή. Δεν παγιδευτήκαμε σε μάχες χαρακωμάτων. Ούτε ακολουθήσαμε άγονες αντιπαραθέσεις. Δουλεύοντας ακατάπαυστα, προσπαθήσαμε να διευρύνουμε τα όρια μας, όπως θα έλεγε και ο μεγάλος Κρητικός Νίκος Καζαντζάκης. Το αποτύπωμα του έργου μας είναι ισχυρό και διακριτό παντού.»
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κρήτη η Ζωή μας» αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού, ένα πρόγραμμα που όπως είπε έχει καταρτιστεί μέσα από μία μακρά διαβούλευση με όλους τους φορείς τους νησιού, τα ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα, τα επιμελητήρια, τους δήμους, τους τουριστικούς και
επιχειρηματικούς φορείς, τους εκπροσώπους των αγροτών. Ένα πρόγραμμα που στηρίζεται: στην κοινωνική και πολιτική συνεργασία με επίκεντρο τον άνθρωπο. Την οικονομική ανάπτυξη στηριζόμενη στους βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες του νησιού τον αγροτικό τομέα τον τουρισμό τον πολιτισμό και το περιβάλλον. Την εξωστρέφεια της Κρήτης. Την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής και κυρίως της κλιματικής αλλαγής και τέλος την κατάρτιση ενός περιφερειακού σχεδίου παραγωγικής και οικονομικής και αναπτυξιακής
ανασυγκρότησης του νησιού.
Ο Σταύρος Αρναουτάκης έκλεισε την ομιλία του καλώντας όλους τους κρητικούς να συμπαραταχθούν με το συνδυασμό «Κρήτη η Ζωή μας» και να του δώσουν τη δύναμη για να κάνουν πράξη το σχέδιο για την Κρήτη του 2030.

«Στα Χανιά χτυπάει η καρδιά της Κρήτης. Γιατί τα Χανιά είναι η κόκκινη κλωστή που ενώνει: την ιστορία μας με το παρόν και το μέλλον μας, τις μνήμες μας με τις προσδοκίες μας, τις αγωνίες με τους πόθους μας.

Τα Χανιά είναι ο φάρος μας.
Η προσφορά τους στην ιστορία και στην αναγέννηση της Κρήτης μάς δίνει δύναμη για να προχωρήσουμε μπροστά. Η Κρήτη ποτέ δεν παλινδρόμησε στο παρελθόν. Οι Κρητικοί έδιναν και δίνουν μάχες για το παρόν και το μέλλον. Η φλόγα της αλλαγής ήταν αυτή που πάντα τους καθοδηγούσε και τους ενέπνεε. Η ζωή τους, η ζωή όλων μας είναι ο τόπος μας, ο κόσμος μας. Είναι η ζωή της Κρήτης.» κατέληξε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

zarpanews.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
  ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.
  ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ:
  -1.ΤΟΥ ΠΑΥΛΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ-ΠΟΛΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΑ ΧΑΡΙΤΑΚΗ,
  -2. ΤΗΣ ΒΑΛΙΑΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΡΕΙΩΝ ΑΓΟΡΑ-ΝΟΜΑΡΧΙΑ ME THN AΛΕΚΑ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ,
  -3. ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΟΥΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΒΟΥΛΓΑΡΑΠΟΣΤΟΛΗ
  -4. ΤΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΟΥΛΙΕΡΟΛΕΥΤΕΡΗ.
  -5. ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΓΥΠΑΡΟΚΩΣΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΗ-ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗ ΚΩΤΣΟΓΛΟΥ,
  Η ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΘΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ.
  ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΟΝ ΑΡΝΑΟΥΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ ΜΕ 60%, ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ