Μιλφέιγ με raspberries

Συστατικά

Για τα φύλλα

  • 12 φύλλα κρούστας για γλυκά
  • 240 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για την κρέμα

  • 250 γρ. γάλα, 3,5%
  • 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κρόκους, από μέτρια αβγά
  • 25 γρ. κορν φλάουρ
  • 20 γρ. βούτυρο

Για τη σύνθεση

  • 150 γρ. σμέουρα (raspberries)

Για το σερβίρισμα

  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. κανέλα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας ένα φύλλο κρούστας, το ραντίζουμε με λίγο από το βούτυρο, και το πασπαλίζουμε με λίγη από την κρυσταλλική ζάχαρη.
  • Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο, το ραντίζουμε και αυτό με λίγο από το βούτυρο, και το πασπαλίζουμε με λίγη από την κρυσταλλική ζάχαρη.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για ακόμα 4 φύλλα κρούστας.
  • Χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό κουπάτ 7 εκ. κόβουμε τα φύλλα σε κύκλους.
  • Αναποδογυρίζουμε τον κάθε κύκλο (φέρνοντας το πάνω κάτω) και τον τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Μεταφέρουμε όλους τους κύκλους στο ταψί και τους ραντίζουμε και πάλι με λίγο βούτυρο και τους πασπαλίζουμε με λίγη από τη ζάχαρη.
  • Καλύπτουμε τους κύκλους με μια λαδόκολλα και ακουμπάμε από πάνω ένα δεύτερο ταψί για βάρος.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 10-12 λεπτά.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα 6 φύλλα.

Για την κρέμα

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα εκτός από 50 ml.
  • Προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, και τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μέχρι το μείγμα να πάρει μια βράση.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ τους κρόκους των αβγών και την υπόλοιπη ζάχαρη.
  • Χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός τα δύο υλικά μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τα 50 ml γάλα, το κορν φλάουρ, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσοχή!
  • Δεν βάζουμε το κορν φλάουρ πριν από το γάλα γιατί δεν θα γίνει σωστά η ομογενοποίηση των υλικών.
  • Μόλις βράσει το μείγμα της κατσαρόλας, το προσθέτουμε σε δόσεις στο μπολ με τη βοήθεια μιας κουτάλας και ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα χειρός.
  • Μόλις ρίξουμε όλο το μείγμα στο μπολ, το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, και ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα χειρός μέχρι να σφίξει η κρέμα.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και δοκιμάζουμε την κρέμα. Προσοχή! Δεν θα πρέπει να νιώθουμε γεύση από αλεύρι. Αν νιώθουμε γεύση αλευριού, αφήνουμε το μείγμα λίγο παραπάνω στη φωτιά ανακατεύοντάς το συνεχώς για να μην κολλήσει.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και τη σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται πάνω στην κρέμα.
  • Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.
  • Αφαιρούμε το μπολ από το ψυγείο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ την κρέμα για να αφρατέψει ελαφρά.
  • Μεταφέρουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστεράκι.

Για τη συναρμολόγηση

  • Βάζουμε ένα κομμάτι φύλλου σε ένα πιάτο.
  • Διακοσμούμε με την κρέμα και μερικά raspberries.
  • Καλύπτουμε με ένα δεύτερο κομμάτι φύλλου.
  • Διακοσμούμε ξανά με την κρέμα και τα raspberries.
  • Καλύπτουμε με το τρίτο και τελευταίο κομμάτι φύλλου.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα.
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα, και σερβίρουμε.

akispetritzikis.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ