Μικρά αλλά υπέροχα: 17 εκκλησάκια στα Χανιά για να ανταλλάξετε όρκους δίπλα στη θάλασσα

μικρά-αλλά-υπέροχα-17-εκκλησάκια-στα-χα-1219841

Αν θέλετε να ανταλλάξετε όρκους γάμου δίπλα στη θάλασσα, υπάρχουν αρκετές επιλογές από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε ποια σας ταιριάζει καλύτερα για την ομορφότερη στιγμή της ζωής σας.

Κάποια εκκλησάκια έχουν γίνει στανταράκια, καθώς έχουν εύκολη πρόσβαση με αυτοκίνητο και γενικά δεν απαιτούν πολλές πολλές προετοιμασίες για το χώρο της εκκλησίας, όπως ρεύμα ή νερό.

Δείτε παρακάτω 12 εκκλησάκια στο νομό Χανίων για να πάρετε ιδέες:

Άγιος Σπυρίδων – Μαράθι 
Στο βόρειο τέρμα στο Μαράθι, δίπλα στη θάλασσα. Εύκολη πρόσβαση. Συνδυάζεται με γλέντι στις ταβέρνες της περιοχής αλλά και στα Χανιά
Άγιος Χαράλαμπος – Χώρα Σφακίων 
Πανέμορφος σπηλαιώδης ναός πάνω στο κύμα, κτισμένος στο βράχο. Συνδυάζεται με γλέντι σε κάποια ταβέρνα στη Χώρα Σφακίων ή στο Φραγκοκάστελο.
Άγιοι Θεόδωροι – Στόμιο Χρυσοσκαλίτισσας
Γραφικό απομονωμένο εκκλησάκι στη μέση του πουθενά, στο δρόμο για το Ελαφονήσι. Μπορεί να συνδυαστεί με γλέντι στο Έλος ή στη Χρυσοσκαλίτισσα.
Άγιος Ονούφριος – Ραβδούχα 
Μικρός σπηλαιώδης ναός δίπλα στη θάλασσα στην όμορφη παραλία των Ραβδούχων. Συνδυάζεται με γλέντι στις ταβερνούλες της παραλίας ή του χωριού.
Αγία Παρασκευή – Φαλάσαρνα 
Μικρή εκκλησία πάνω από τη μοναδική παραλία της Φαλάσαρνας. Συνδυάζεται άψογα με ένα beach party στην παραλία
Αγία Αικατερίνη – Σφακιά
Πάνω από το Λουτρό Σφακίων, κοντά στο δρόμο που ανεβάζει στην Ανώπολη. Απίστευτη θέα στη θάλασσα των Σφακίων και στο Λουτρό, μια από τις αγαπημένες εκκλησίες πολλών που έχουν επισκεφτεί την περιοχή.

Παναγία Χρυσοσκαλίτισσα

Πανέμορφο ιστορικό μοναστήρι κοντά στο Ελαφονήσι. Πρέπει να έρθετε σε συνεννόηση με τον ηγούμενο και να λάβετε άδεια για να τελέσετε γάμο εκεί.
Παναγία στη Χώνη 
Γραφικό εκκλησάκι και μοναδικό θαλασσινό τοπίο ανατολικά από τα Νωπήγεια Κισάμου. Συνδυάζεται με γλέντι οπουδήποτε κοντά στην Κίσσαμο. Πρόσβαση με εύκολο χωματόδρομο
Άγιος Γεώργιος – Σφακιά 
Πάνω από την παραλία της Βρύσης και του Λιμανιού. Μπορείτε να το συνδυάσετε με τραπέζι στο λιμάνι.
Άγιος Σπυρίδων – Σεϊτάν Λιμάνια
Πάνω από τη μοναδική παραλία του Στεφάνου στα Σεϊτάν Λιμάνια είναι κτισμένος ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνα. Κοντά στα Χανιά και στο Ακρωτήρι, πρόσβαση με άσφαλτο
Άγιος Ιωάννης Θεολόγος – Σφακιά
Ένα πολύ γραφικό μικρό εκκλησάκι πάνω από το λιμάνι της Χώρας Σφακίων που λάμπει από μακριά

Άγιος Νικόλαος Γεωργιούπολης

Ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα φόντα γάμων, όχι μόνο Ελλήνων, αλλά και επισκεπτών. Ένα μοναδικό εκκλησάκι κτισμένο σε βράχο που από μακριά φαίνεται ότι επιπλέει.
ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

Αν επιθυμείτε κάτι εντελώς διαφορετικό, όπως πρόσβαση μόνο με βάρκα, μπορείτε να δείτε και αυτές τις επιλογές

Τίμιος Σταυρός, Λουτρό

Γραφικό ξωκλήσι πάνω στο μονοπάτι Ε4 ανάμεσα στο Λουτρό και στην Χώρα Σφακίων, κοντά στα Γλυκά Νερά. Πρόσβαση κυρίως μόνο με βάρκα ή πεζοπορία.

Άγιος Γεώργιος – Μπάλος
Ένα μαγευτικό τοπίο στη Λιμνοθάλασσα του Μπάλου. Το εκκλησάκι είναι κτισμένο στο ακρωτήρι Τηγάνι κι έχει θέα σε όλη τη λιμνοθάλασσα.
Άγιος Παύλος Σελούδας – Σφακιά
Ένα από τα μαγευτικότερα τοπία στην Κρήτη, με πεύκα να κατεβαίνουν ως τη θάλασσα. Πανέμορφο μέρος για γάμο αν κανονίσετε μεταφορά με βάρκα από τη Χώρα Σφακίων. Δίπλα υπάρχει μικρή ταβέρνα.
Άγιοι Θεόδωροι, Θοδωρού
Η νησίδα Θοδωρού απέναντι από την Αγία Μαρίνα Χανίων παίρνει το όνομά της από τον ναό των Αγίων Θεοδώρων.
Άγιος Αντώνιος στο Χαρέι, Σούγια
Γραφικός ναός μέσα σε πυκνή βλάστηση ανατολικά της Σούγιας, στα νότια του νομού Χανίων. Πρόσβαση από το λιμανάκι της Σούγιας

cretanbeaches.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook