Μίκης Θεοδωράκης: Από ποιους δρόμους θα περάσει η σορός του μεγάλου Χανιώτη δημιουργού

μίκης-θεοδωράκης-από-ποιους-δρόμους-θ-1279588

Η επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, γίνεται πλέον πράξη. Η σορός του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη έρχεται μέσω θαλάσσης – όπως συγκεκριμένα το είχε ζητήσει- στα Χανιά, τον τόπο από όπου κρατάνε οι ρίζες του, τον τόπο που αγάπησε και επέλεξε ως τελευταία του κατοικία.

Η σορός, μεταφέρεται με το πλοίο της γραμμής «Blue Galaxy» της ΑΝΕΚ  – BLUE STAR και αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι της Σούδας στις 7:30 το πρωί.

Από εκεί, η διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα είναι η εξής:

  • Λιμάνι της Σούδας
  • Λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή (Λεωφ. Σούδας)
  • Οδός Νεάρχου
  • Οδός Πλουμιδάκη
  • Οδός Ανδρέα Παπανδρέου

Στη τέλος της οδού Α. Παπανδρέου, απέναντι από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς θα βρίσκεται η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου καθώς και παραδοσιακοί σύλλογοι των Χανίων για να τον τιμήσουν με τον δικό τους μουσικό τρόπο σε μία ολιγόλεπτη στάση.

Από την Δημοτική Αγορά, η σορός θα μεταφερθεί με πεζή πορεία στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου για το λαϊκό προσκύνημα που θα διαρκέσει ως τις 12 το μεσημέρι.

Στη συνέχεια θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή από την παλιά εθνική οδό Χανίων – Κισσάμου, στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στον Γαλατά, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη 1 το μεσημέρι.

Έπειτα, με πεζή πορεία η σορός θα μεταφερθεί στο κοιμητήριο του Γαλατά για την ταφή.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook