Μία καλή είδηση για να ξεκινήσεις την μέρα σου: Σώθηκαν τα Panda!

μία-καλή-είδηση-για-να-ξεκινήσεις-την-μ-1221619

Είναι στρουμπουλά, ασπρόμαυρα και τα νυσταλέα προσωπάκια τους τα κάνουν ακόμη πιο χαριτωμένα. Άλλωστε και το κινέζικό όνομά τους “Xiongmao” σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση “χαριτωμένο όσο ένα μωρό”. O λόγος για τα πανέμορφα panda που ορισμένοι ίσως έχουμε συναντήσει και σε ζωολογικούς κήπους του εξωτερικού.

Τα διάσημα αυτά αρκουδάκια (το υποκοριστικό τους ταιριάζει παρά το μέγεθός τους!), των οποίων η ύπαρξη ανακαλύφθηκε το 1869, απειλούνται έως τώρα με εξαφάνιση. Χάρη όμως στις προσπάθειες των ζωολογικών κήπων για την αναπαραγωγή των ζώων, αλλά και την αναδάσωση και τις καμπάνιες διατήρησης των βιοτόπων τους, το status των pand aέχει αναβαθμιστεί από επαπειλούμενο είδος σε τρωτό, καθώς παρατηρήθηκε αύξηση του πληθυσμού τους κατά 17%.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των panda αυξήθηκε από 1114 ζώα που είχαν καταμετρηθεί το 1980 σε 1864, ενώ η έκταση των προστατευμένων βιοτόπων αυξήθηκε σε 2,58 εκατομμύρια εκτάρια, εντείνοντας την ασφάλεια του 66,8% των ζώων που ζουν ελεύθερα στη φύση.

Ακόμη, όμως, και με αυτήν την πρόοδο, τα panda εξακολουθούν να έχουν αυξημένες ανάγκες προστασίας. Οι παραπάνω αριθμοί επιβεβαιώνουν πως όλες αυτές οι δράσεις επιφέρουν καρπούς. Επίσης δίνουν το έναυσμα για να συνεχιστεί η προσπάθεια να εξασφαλιστεί η επιβίωση αυτών των πανέμορφων ζώων.

k-mag.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook