Μια «γροθιά» κτηνοτρόφοι και φορείς στα Χανιά ενάντια στο πετσόκομμα των επιδοτήσεων | Photos

μια-γροθιά-κτηνοτρόφοι-και-φορείς-σ-1336541

Από την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι ενστάσεις των αγροτών – κτηνοτρόφων μετά τις αιφνιδιαστικές και ανεξήγητες περικοπές στις επιδοτήσεις τους.

Σύσκεψη για το θέμα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Π.Ε. Χανίων, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή, του βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη, του αντιδημάρχου Χανίων, Νίκου Χαζηράκη, των Δημάρχων Αποκόρωνα και Κισάμου, Μπάμπη Κουκιανάκη και Γιώργου Μυλώνακη, της Δασάρχη Πολύμνιας Σκλαβάκη, του προέδρου του κτηνοτροφικού συλλόγου Γιάννη Βερυκάκη, εκπροσώπων όλων των βουλευτών του νομού, κτηνοτρόφων και υπηρεσιακών

Όπως έγινε γνωστό, όλοι οι κτηνοτρόφοι έχουν δει περικοπές που διαμορφώνονται στο 20% κατά μέσο όρο, καθώς αιφνιδιαστικά και χωρίς ενημέρωση άλλαξε η επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων αφού είχαν καταθέσει την δήλωση.

Για πιθανές αυθαιρεσίες από μεριάς ΟΠΕΚΕΠΕ έκανε λόγο στην τοποθέτησή του ο βουλευτής της ΝΔ, Μανούσος Βολουδάκης: «Επικαλούνται τον κανονισμό του ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά δεν είναι παρά ένας κανονισμός που είναι απλώς ένα εσωτερικό έγγραφο, ναι έχει έναν κανονισμό λειτουργίας που του επιτρέπει περίπου να κάνει ότι θέλει. Αλλά για όλα τα σημαντικά θέματα που προκύπτουν πρέπει να εκδίδεται μία ΚΥΑ. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενεργεί περίπου σαν ο κανονισμός του να είναι το Σύνταγμα της Ελλάδος. Αυτό γινόταν πάντα» τόνισε.

Από τη μεριά του  ο Νίκος Καλογερής τόνισε πως «πράγματι κινδυνεύει η παραγωγή αν δεν τύχουν κάποιας βοήθειας οι άνθρωποι αυτοί» «η αιφνιδιαστική αλλαγή της ΚΥΑ άλλαξε τους όρους καταβολής των ενισχύσεων και είτε άφησε εκτός τελείως κάποιους νέους αγρότες είτε πήραν πολύ λιγότερα απ’ όσα υπολόγιζαν».

Ο κ. Βερυκάκης, τόνισε πως «η κτηνοτροφία σιγά – σιγά αρχίζει να καταρρέει» και ζήτησε την βοήθεια των θεσμικών για να υποστηριχθούν τα αιτήματά τους.

Στη σύσκεψη εξετάστηκε ακόμα το πρόβλημα των δασικών χαρτών.

Δείτε τι δήλωσαν οι Μανούσος Βολουδάκης, Νίκος Καλογερής και Γιάννης Βερυκάκης:

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook