Μια εξωφρενική ιστορία κορονο-τρέλας στα Χανιά με πρωταγωνιστές εξαμελή οικογένεια

Σε «κενό» ανάμεσα στα πρωτόκολλα διαχείρισης κορονοϊού του ΕΟΔΥ έχουν πέσει δύο από τα έξι μέλη οικογένειας Χανιωτών με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή ενώ είναι εμβολιασμένοι και έχουν νοσήσει, να μην μπορούν να εκδώσουν «πιστοποιητικό νόσησης» όπως έκαναν τα υπόλοιπα τέσσερα.

Όπως εξιστορεί ο κ. Νίκος στο zarpanews.gr ο ίδιος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στις 27 Δεκεμβρίου. Έκανε ράπιντ τεστ σε δημόσια δομή όπου τον διαβεβαίωσαν ότι θα καταγραφεί επίσημα ως κρούσμα και δεν χρειάζεται να κάνει μοριακό τεστ καθώς αναμενόταν από μέρα σε μέρα η ΚΥΑ που θα όριζε ότι για εμβολιασμένους πολίτες, αρκεί ένα ράπιντ τεστ για την έκδοση πιστοποιητικού νόσησης.

Ο ίδιος, καθώς δεν μπορούσε να λάβει κάποια γραπτή διαβεβαίωση, επέμεινε, απευθυνόμενος τόσο στο ΤΟΜΥ, όσο και στο Νοσοκομείο Χανίων ζητώντας να υποβληθεί σε μοριακό τεστ, όπου όμως του αρνούνταν για τον ίδιο λόγο ενώ η ίδια οδηγία του δόθηκε και τηλεφωνικά από τον ΕΟΔΥ: Να καθίσει στο σπίτι του καραντίνα για πέντε μέρες και για πέντε μέρες ακόμα να κυκλοφορεί με διπλή μάσκα.

Στις 4 Ιανουαρίου βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και η σύζυγός του. Και εκείνη είχε ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση και έλαβε τις ίδιες συστάσεις, χωρίς κάτι να τους δοθεί γραπτώς.

Στο μεταξύ 2-3 μέρες πριν τα Χριστούγεννα όταν είχαν βρεθεί με κορονοϊό τα δύο μεγάλα παιδιά τους, εμβολιασμένα και αυτά. Τότε, στο νοσοκομείο Χανίων τα είχαν υποβάλει αμέσως σε μοριακό τεστ PCR ώστε να καταφέρουν να λάβουν πιστοποιητικό.

Ωστόσο, όταν ξεκίνησε η μεγάλη πίεση με την πανδημία, δόθηκε οδηγία να μην γίνονται πλέον μοριακά σε εμβολιασμένους, με αποτέλεσμα μοριακό τεστ να έχουν μόνο όσοι έκαναν ιδιωτικά.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν βρεθεί θετική η γυναίκα μου, είχε πάει στο νοσοκομείο με τα δύο μικρότερα παιδιά μας, 10 και 11 ετών που επειδή ήταν ανεμβολίαστα τους έκαναν μοριακό τεστ σ ενώ σε εκείνη αρνήθηκαν να κάνουν, επειδή ήταν εμβολιασμένη» εξηγεί ο κ. Νίκος στο zarpanews.gr

Τελικά, η περιβόητη ΚΥΑ εκδόθηκε πολύ αργότερα και προβλέπει ότι αρκεί το θετικό ράπιντ για έκδοση πιστοποιητικού σε εμβολιασμένους, αρχής γενομένης από την 5η Ιανουαρίου.

Συνεπώς, τόσο ο κ. Νίκος όσο και η σύζυγός του, δεν μπορούν να εκδώσουν πιστοποιητικό. Την ίδια ώρα, το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους, πρόκειται να λήξει στις 31 Ιανουαρίου. Παράλληλα, από όλους τους γιατρούς και τον ΕΟΔΥ τους έχει δοθεί οδηγία να μην προχωρήσουν ακόμα σε εμβολιασμό με τρίτη δόση αλλά να περιμένουν ένα τρίμηνο από την νόσηση.

«Εγώ από την π1η Φεβρουαρίου θα θεωρούμαι ανεμβολίαστος. Πώς θα ταξιδέψω, πώς θα μπω σε κλειστούς χώρους;» αναφέρει και ζητά άμεσα να δοθεί μια λύση για όλες αυτές τις περιπτώσεις.

zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΟ καιρός στην Κρήτη το Σάββατο 22 Ιανουαρίου
Επόμενο άρθροΜετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα 7 συνηθέστερα συμπτώματα στα παιδιά και τα 3 πιο σπάνια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ