Μη γίνεις ποτέ αυτός ο συνάδελφος – 9 πράγματα που τσαντίζουν τον διπλανό σου στη δουλειά

μη-γίνεις-ποτέ-αυτός-ο-συνάδελφος-9-πρ-1571176

Αν νομίζεις πως είσαι υπόδειγμα συναδέλφου, τσέκαρε την παρακάτω λίστα και μετά τσέκαρε (αν χρειάζεται) τη συμπεριφορά σου

Το καλό συναδελφικό κλίμα στη δουλειά είναι το ήμισυ του παντός. Σε κάποια φάση της επαγγελματικής σου ζωής, ίσως αναγκάστηκες να πάρεις αποστάσεις από ένα πρόσωπο που σου έκανε τη ζωή δύσκολη, ίσως όμως αυτό το πρόσωπο να ήσουν εσύ.

Οι ειδικοί έφτιαξαν μια λίστα με τα πιο αγενή πράγματα που κάνει ένας συνάδελφος στον διπλανό του. Πόση σιγουριά έχεις ότι δεν έχεις κάνει ποτέ κάτι από τα παρακάτω;

1. Έρχεται στη δουλειά άρρωστος και βήχει πάνω σου

Εδώ μπορούμε να σχολιάσουμε πως μπορεί να μην μπορεί να κάνει κι αλλιώς αλλά ένας αγενής συνάδελφος, όχι μόνο έρχεται τρομακτικά κατά πάνω σου όσο βήχει και φταρνίζεται, αλλά επικαλείται διάφορες αλλεργίες αντί να παραδεχτεί ότι είναι κρυωμένος. Πότε καταλαβαίνεις την αλήθεια; Όταν είναι πια αργά και έχεις αρπάξει το μικρόβιο.

2. Αφήνει τα πράγματά του στο γραφείο σου

Δεν έχει αίσθηση του χώρου με αποτέλεσμα να θεωρεί όλο το γραφείο κοινό του κτήμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν περιορίζεται μόνο στο δικό του αλλά αρχίζει να απλώνει με ύφος όλα του τα πράγματα παντού. Φακέλους, σημειώσεις, χαρτιά, στιλό κι ένα σωρό άλλα πράγματα που προκαλούν χάος.

3. Βάζει μουσική χωρίς ακουστικά

Σύμφωνα με τους ειδικούς, κανείς δεν θέλει να ακούει τη μουσική που επιλέγεις να ακούς όσο εργάζεσαι. Δεν συμφωνούν όλοι με τα γούστα σου και το να βάζεις τραγούδια χωρίς ακουστικά, είναι τουλάχιστον ενοχλητικό και αγενές.

4. Κάνει «περίεργους» θορύβους

Δεν είναι μόνο η μουσική, αλλά πολλά ακόμη μπορούν να θεωρηθούν ως ενοχλητικοί ήχοι. Από το προκλητικό μάσημα της τσίχλας μέχρι τα συνεχόμενα τηλεφωνήματα που έρχονται στο κινητό στο δυνατό. Θα προσθέσουμε και τον ήχο από τα πατατάκια.

5. Φοράει συνέχεια ακουστικά

Και μάλιστα πολύ δυνατά! Ωστόσο, το εργασιακό περιβάλλον είναι διαδραστικό και όταν ο συνάδελφός σου φοράει μονίμως ακουστικά, θέλει να σου δείξει ότι δεν έχει καμία όρεξη να τον ενοχλείς κι έτσι παραμένει σε έναν δικό του κόσμο.

6. Μετατρέπει το γραφείο σε κουζίνα

Παλαιότερα, είχαμε δει συνάδελφο να στρώνει πλούσια γεύματα με σετ λαδόξυδου και αλατοπίπερου πάνω στο γραφείο- τραπέζι. Το μόνο που έλειπε από την εικόνα, ήταν το τρανζίστορ και το τραπεζομάντηλο του πικ νικ. Αυτή η συνήθεια σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι η πιο αγενής τακτική απόσπασης της προσοχής όσων βρίσκονται στον χώρο.

7. Κρυφακούει

Επειδή κάποιος κάθεται δίπλα σου και μιλάει με κάποιον άλλον, δεν σημαίνει ότι θέλει απαραίτητα να σε βάλει στην κουβέντα. Γι’ αυτό θα ήταν καλύτερο να σταματήσεις να κρυφακούς και να συμμετέχεις σε συζητήσεις όποτε στο ζητούν.

8. Βάζει πολύ άρωμα

Ο διπλανός σου μπορεί να έχει ευαίσθητη μύτη οπότε καλό είναι να μη μετατρέπεις το γραφείο σε αρωματοπωλείο γιατί η αίσθηση δεν είναι πάντα ευχάριστη.

9. Δεν παίρνει την ευθύνη για την τοξική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργήσει

Μετά από όλα τα παραπάνω, ο αγενής και ενοχλητικός συνάδελφος δεν πρόκειται να αναλάβει ποτέ την ευθύνη για όσα έχει προκαλέσει. Τα ρίχνει στους άλλους και έξω από τον χώρο της δουλειάς του, παραπονιέται στους άλλους ότι οι συνάδελφοί του είναι τοξικοί!

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook