Μετράνε «πληγές» από την κακοκαιρία τα Χανιά: To «μισό βουνό» έχει πέσει στην Εθνική οδό μετά την κατολίσθηση | Photos

μετράνε-πληγές-από-την-κακοκαιρία-τ-792749

Σοβαρές είναι οι επιπτώσεις από την κακοκαιρία στα Χανιά, όπου μετά το πέρας των έντονων βροχοπτώσεων που προκάλεσαν πλειάδα προβλημάτων με κατολισθήσεις, πλημμυρικά φαινόμενα και μιρκο-εγκλωβισμούς σε οχήματα.

Η επόμενη ημέρα μετά τη μεγάλη κατολίσθηση στην Εθνική οδό Χανίων-Κισάμου στο ύψος του Σταλού, ξημέρωσε με τα μηχανήματα των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης να προσπαθούν να καθαρίσουν το σημείο που βέβαια παραμένει κλειστό το ρεύμα κυκλοφορίας προς Χανιά.

Όπως διακρίνεται στις φωτογραφίες του zarpanews.gr, η κυκλοφορία στο σημείο γίνεται εκ περιτροπής, με την Τροχαία του ΒΟΑΚ να παραμένει συνεχώς στο σημείο και να ρυθμίζει την κίνηση οχημάτων.Πάντως υπάρχει σύγχυση ως προς την αρμοδιότητα που ανήκει ο δρόμος, ενώ σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη, οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης και όχι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων έχουν αναλάβει την επέμβαση στο σημείο, καθώς ο ΒΟΑΚ δεν περιλαμβάνεται στην κυριότητα των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Αυτό που ωστόσο έχει σημασία να σημειωθεί, είναι οτι εκτιμάται πως έχουν πέσει στο οδόστρωμα 6.000 κυβικά μέτρα αδρανών υλικών, χώμα, πέτρες και κλαδιά, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν ζημιές ή τραυματισμοί. Για την ολοκληρωτική αποκατάσταση ωστόσο του δρόμου θα πρέπει να γίνει συνεννόηση μεταξύ των υπηρεσιών για συνολική παρέμβαση στο σημείο, που θα γίνει με την έγκριση συγκεκριμένης μελέτης και  κονδυλίου.Όπως συμπλήρωσε ο κ. Βουλγαράκης, εξακολουθούν να γίνονται κατολισθήσεις και σήμερα, ενώ το επαρχιακό δίκτυο έχει αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο μέρος του ανά το Νομό. Τα σοβαρότερα προβλήματα συγκεντρώθηκαν σε περιοχές των δήμων Πλατανιά και Κισάμου.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook