Μεθυσμένα νηστίσιμα με μπύρα και επικάλυψη ινδοκάρυδο

μεθυσμένα-νηστίσιμα-με-μπύρα-και-επικ-1409446

Ένα εύκολο, νόστιμο και οικονομικό γλυκό που είναι το ιδανικό κέρασμα για τις ημέρες της νηστείας και αρέσει σε όλους. Μπορείτε να γεμίσετε τα μπισκότα με περισσεύματα από μαρμελάδες, ξηρούς καρπούς, ακόμα και λουκούμια ή απλά να τα αφήσετε σκέτα.

Υλικά για τη συνταγή

  • 250ml μπύρα
  • 250ml σπορέλαιο
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  • 700 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 φακελάκι μπείκιν πάουντερ (10 γραμμάρια)
  • 1 βανιλίνη

Για το σιρόπι

  • 700ml νερό
  • 800 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 φλούδα λεμονιού

Για τη γέμιση (προαιρετικά)

  • Καρύδια, αμύγδαλα, μαρμελάδα της επιλογής σας

Για την επικάλυψη

  • Ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ή μια λεκάνη ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να έχετε μια εύπλαστη ζύμη. Χωρίστε τη ζύμη σε μπαλίτσες και γεμίστε με ένα μίγμα μαρμελάδας και ψιλοκομμένων ξηρών καρπών, αν επιθυμείτε. Κλείστε καλά τη γέμιση μέσα, πατήστε ελαφρά από πάνω τις μπαλίτσες και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα.

Ψήστε τα μεθυσμένα κουλουράκια σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 20 με 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ρόδινο χρώμα. Εντωμεταξύ ετοιμάστε το σιρόπι, βράζοντας τα υλικά για 12 με 15 περίπου λεπτά και διατηρώντας το ζεστό. Μόλις κρυώσουν τα κουλουράκια, βυθίστε τα στο ζεστό σιρόπι για 3-5 λεπτά, γυρίστε τα να ρουφήξουν καλά και τυλίξτε τα μέσα στο ινδοκάρυδο.

topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook