Μεταμεσονύκτιες κόντρες για τα αδέσποτα στο Δημοτικό συμβούλιο Χανίων: «Όχι» στο δημοτικό καταφύγιο λένε οι φιλόζωοι | Photos

μεταμεσονύκτιες-κόντρες-για-τα-αδέσπ-998023

«Γαβγίσματα» μετά τα μεσάνυχτα, στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων το οποίο ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης, μετά από 12 -και πλέον- ώρες συνεχόμενης συνεδρίασης, ενώ τα υπόλοιπα θέματα που δεν πρόλαβαν να συζητηθούν, αναβλήθηκαν για νέα συνεδρίαση εντός της εβδομάδας.

Η ένταση δεν έλειψε σε πολλά σημεία της διαδικασίας, με έντονες διαμαρτυρίες των φιλοζωικών σωματείων και αντιρρήσεις από την αντιπολίτευση, ως προς την δημιουργία καταφυγίου για τα αδέσποτα, με ένταξη στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, που εντέλει υπερψηφίστηκε από το συμβούλιο.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Νικηφοράκης, τόνισε ότι για να δημιουργηθεί καταφύγιο ζώων-αποθεραπείας από τον Δήμο είναι αναγκαίο να γίνει με αυτό τον τρόπο, καθώς θα εφαρμόζει την σωστή και νόμιμη διαδικασία ώστε να ολοκληρώνονται οι στειρώσεις από τον Δήμο με τον ασφαλέστερο τρόπο. Προσέθεσε δε ότι όπως αναφέρει ο νόμος, οι δήμοι υποχρεούνται να έχουν καταφύγια για να πραγματοποιούν τις περισυλλογές, τις απαραίτητες στειρώσεις και τις αποθεραπείες των ζώων.«Το πρόγραμμα «Φιλόδημος» δίνει αυτή τη δυνατότητα, ώστε να χρηματοδοτηθεί στο 100% η συγκεκριμένη δομή. Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένας είδος κλινικής για τα ζώα, ώστε να γίνονται οι απαραίτητες επεμβάσεις και έπειτα αφού θα έχει παρέλθει ο χρόνος που προβλέπεται για την αποθεραπεία, θα αφήνονται στειρωμένα είτε προς υιοθεσία, είτε στο σημείο που βρέθηκαν», τόνισε ο κ. Νικηφοράκης.

Η διαχείριση που κάναμε στο περασμένο διάστημα ήταν σωστή, με πάνω από 140.000 ευρώ δεσμευμένα από τον προϋπολογισμό, ενώ καταφέραμε να βγάλουμε επιπλέον κονδύλι και για τις επιχορηγήσεις των φιλοζωικών σωματείων, συμπλήρωσε εκτός των άλλων.

Η περιοχή που προορίζει η δημοτική αρχή να κατασκευαστεί η δομή για τα ζώα είναι στη Δημοτική Ενότητα Ακρωτηρίου, στην περιοχή «Λαθήρα» στο Καμπάνι, έκταση που ανήκει στον Δήμο Χανίων.Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη, ζήτησε από τον αντιδήμαρχο να στέκεται με μεγαλύτερη προσοχή στα ζητήματα που αφορούν την αρμοδιότητα του στα αδέσποτα, λέγοντας πως στήριξε την επιχειρηματολογία του σε μια λάθος κατεύθυνση, σύμφωνα και με την γνωμοδότηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Μάλιστα κατηγόρησε τον κ. Νικηφοράκη ότι έχει κάνει πέρα τα φιλοζωικά σωματεία.

Υπέρ της ίδρυσης καταφυγίου τάχθηκε με επιστολή της η εθελόντρια της φιλοζωικής οργάνωσης «Κιβωτός του Νώε», Silke Wrobel.Την άποψη ότι το καταφύγιο δεν πρέπει να δημιουργηθεί στον συγκεκριμένο σημείο εξέφρασαν κάτοικοι της περιοχής και ο τοπικός σύμβουλος Κουνουπιδιανών, Μανώλης Τσιτωνάκης, εξέφρασε το ερώτημα αν υπήρχαν άλλα ακίνητα στον υπόλοιπο Δήμο ώστε να στεγάσουν τη δομή.

Τελικά η πρόταση υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου.

«Κατά» της εισήγησης ψήφισαν οι παρατάξεις Παπαδογιάννη, Αρχοντάκη, Βουρλάκη, καθώς και ο Σεραφείμ Ρίζος όπως και ο γραμματέας του Δ.Σ., Μύρωνας Γιακουμογιαννάκης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΙΣΑ, Γιάννης Κουτράκης.

Από την ψηφοφορία απείχε ο Τάσος Βάμβουκας και η παράταξη Σαρρή.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Μεταμεσονύκτιες κόντρες για τα αδέσποτα στο Δημοτικό συμβούλιο Χανίων: «Όχι» στο δημοτικό καταφύγιο λένε οι φιλόζωοι | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook