Μετά από πόσες μέρες αποχής πρωϊνού καφέ δε θα τον «ζητάει» πλέον ο οργανισμός σου

μετά-από-πόσες-μέρες-αποχής-πρωϊνού-κα-1133851

Ο καφές είναι μια από τις πλέον συνηθισμένες και αγαπημένες συνήθειες των περισσότερων ανθρώπων. Είναι όμως απλώς μια συνήθεια ή μπορεί να είναι και εξάρτηση; Εν μέρει ναι. Κι αυτό γιατί η καφεΐνη προκαλεί μερικές φυσικές αλλαγές στο σώμα μας από τις οποίες μπορούμε εύκολα να εξαρτηθούμε.

Με το που πίνουμε το πρωί καφέ, η καφεΐνη εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματός μας και αρχίζει να οδεύει στον εγκέφαλό μας όπου μπλοκάρει έναν ανασταλτικό νευροδιαβιβαστή που ονομάζεται αδενοσίνη, όπως αναφέρει το National Academy of Sciences.

Με αυτή τη διαδικασία απελευθερώνονται ορμόνες, όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη, οι οποίες έχουν διεγερτική δράση. Πόσες μέρες όμως αποχής από τον καφέ χρειάζονται για να μην έχει πλέον ανάγκη ο οργανισμός μας υποσυνείδητα τον πρωινό καφέ; Το πόσο γρήγορα η καφεΐνη φεύγει από το σύστημά μας εξαρτάται από πολλά πράγματα όπως για παράδειγμα η ηλικία και οι αλληλεπιδράσεις με φάρμακα.

Σύμφωνα με έρευνες όσο περισσότερη καφεΐνη καταναλώνουμε, τόσο πιο σοβαρή είναι η αλλαγή που θα βιώσουμε αν κόψουμε τον καφέ. Ωστόσο όταν πλέον θα έχουν περάσει εννέα μέρες, ο οργανισμός θα μοιάζει σαν να μην έχει καταναλώσει ποτέ καφέ!

news.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook