Μεγαλώνουν οι φόβοι για τους 12 αγνοούμενους του Euroferry Olympia

μεγαλώνουν-οι-φόβοι-για-τους-12-αγνοούμε-1382971

Δεν τελειώνει το θρίλερ με τους 12 αγνοούμενους του πλοίου που πήρε φωτιά ανοιχτά της Κέρκυρας, καθώς ακόμα είναι άγνωστη η τύχη τους.

Το πλοίο Euroferry Olympia, πάνω από 48 ώρες μετά το ξεκίνημα της φωτιάς, δε μπορεί να προσεγγιστεί από διασώστες, καθώς η θερμοκρασία είναι πάρα πολύ υψηλή.

Ο επικεφαλής της ομάδας ΕΜΑΚ που επιχειρεί στο σημείο μίλησε στον ΣΚΑΪ λέγοντας πως υπάρχει υψηλό θερμικό φορτίο αλλά και πολλά επικίνδυνα αέρια που κάνουν το πλοίο απροσπέλαστο.

«Όταν φτάνουμε κοντά, πέρα από την υψηλή θερμοκρασία, η μυρωδιά από τις εκπομπές αερίων είναι ανυπόφορη».

Τόνισε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του αυτή τη στιγμή είναι ο χρόνος παραμονής στο πλοίο. «Δεν μπορούμε να μένουμε παραπάνω από 10-15 λεπτά. Αν πέσει το θερμικό φορτίο και περιοριστεί η τοξικότητα των αερίων, θα μπορέσουμε να πλησιάσουμε, να κάνουμε διανοίξεις» τόνισε.Χαρακτηριστικό είναι πως σύμφωνα με ειδικούς, η θερμοκρασία στο εσωτερικού του πλοίου τώρα αγγίζει τους 2.000 βαθμούς! Κάτι που δυστυχώς μειώνει πολύ τις πιθανότητες να βρεθούν ζωντανοί οι αγνοούμενοι.

Σε εξέλιξη είναι παράλληλα η διαδικασία ρυμούλκησης του πλοίου βόρεια της Κέρκυρας, στον όρμο της Κασσιοπής. Στην περιοχή αναμένονται ισχυροί άνεμοι, ενώ γίνεται μάχη να μη βυθιστεί το πλοίο που ήδη έχει πάρει κλίση.

Smoke rises from the Italian-flagged Grimaldi Euroferry Olympia that caught fire off the coast of Corfu island, Greece, February 18, 2022, in this picture obtained from social media. Nikos Bardis ? debater.gr/via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES.

Πηγή:newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook