Μεγάλη αδικία… Ποιοι ελαιοπαραγωγοί δεν δικαιούνται το επίδομα των 30 ευρώ/στρέμμα

μεγάλη-αδικία-ποιοι-ελαιοπαραγωγοί-1126996

Πολλοί είναι οι συμπολίτες μας που μένουν (χωρίς ουσιαστικό λόγο) εκτός της ενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών με 30 ευρώ/στρέμμα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αυτό επισήμανε ο φοροτεχνικός Γιάννης Βιολάκης σε τοποθέτησή του στο Zarpa Radio 89.6 και την εκπομπή της Ευτυχίας Πενταράκη και του Γιώργου Κολομπάκη.  Όπως διευκρίνισε, το σύστημα του Υπουργείου έχει βγάλει αρκετούς εκτός επιδόματος, όπως οι εποχιακοί υπάλληλοι, επειδή δεν είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, ακόμη κι αν έχουν αγροτικό εισόδημα.

Πιο αναλυτικά, το επίδομα αφορά μόνο την ελαιοποιήσιμη ελιά και όχι την καλαμών, ενώ για να την δικαιούται κάποιος κατά κύριο επάγγελμα αγρότης θα πρέπει να έχει αγροτικό εισόδημα πάνω από 50%, να είναι ασφαλισμένος στον ΟΓΑ, ακόμα και ως συνταξιούχος, αλλά και να δικαιούται επιδότηση.

Ακόμη, οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα πρέπει να έχουν δηλωθεί μέχρι τις 31/8 του 2020, όμως πολύς κόσμος που έχει τα προσόντα και δικαιούται το επίδομα δεν φαίνεται στο σύστημα ως επαγγελματίας. Ακόμα κι αυτοί που έγιναν κατ΄ επάγγελμα αγρότες τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο δεν θα στηριχθούν καθόλου.

«Εδώ πρέπει να εμφανιστούν οι βουλευτές της Κρήτης και να πάρουν θέση», ξεκαθάρισε ο κος Βιολάκης, ζητώντας αποκατάσταση της αδικίας.

Όπως ενημέρωσε, το σύστημα ανοίγει 17 με 27 Νοεμβρίου, η διαδικασία είναι απλή και οι δικαιούχοι μπορούν να το κάνουν μόνοι τους, ή εκεί που έχουν κάνει τις επιδοτήσεις, με κόστος 20€ ανά αίτηση, ή και καθόλου για μικροιδιοκτήτες.

zarpanews.gr

4 thoughts on “Μεγάλη αδικία… Ποιοι ελαιοπαραγωγοί δεν δικαιούνται το επίδομα των 30 ευρώ/στρέμμα

  1. Ποιοί να εμφανιστούν;Οι βο(υ)λευτές της Κρήτης;Δεν είμαστε με τα καλά μας.Αυτοί έχουν άλλες «δουλειές»,με τους αγρότες θα ασχοληθούν;
    Σοβαρευτείτε,επιτέλους!

  2. Παρακαλώ δείτε το σχόλιο μου στην πολύ καλή και ενημερωτική εφημερίδα σας με την ημερομηνία 15 -Νοεμβρίου -20 που αναφέρω καθαρότατα πως είναι κομπίνα να μοιράσουν λεφτά στη λίστα των « δικών τους ψηφοφόρων». Όλα τα αλλά είναι στάχτη στα μάτια για να μην πάνε οι Κρητικοί στη βίλα «Χανιώτικος Κήρυκας» καί πιάσουν δουλειά οι …..κατσουνες !
    Ο άνθρωπος σιχαίνεται τους Κρητικούς όπως και ο κύρης του, εκδικείται τους Κρητικούς που δεν του δώσανε ούτε ψήφο ούτε γυναίκα ! Είναι μια από τις περηφάνιας μας !!

  3. Κάνετε λάθος κύριοι δεν είναι αδικία είναι δικαιοσύνη για τους πραγματικούς αγρότες που παλεύουν μέρα νύχτα να ζήσουν τις οικογένειες τους μόνο από αυτό το εισόδημα..
    Και όχι ο κάθε ένας που μου δηλώνει αγροτικά εισοδήματα και τις περισσότερες φορές μαύρα για να περνει και τα επιδόματα και το Ταμείο ανεργίας..
    Ευχαριστώ

  4. Ναι, ωραία που δίνουν το βοήθημα στους αγρότες αλλά και αυτοί που είναι αγρότες ειδικού καθεστώς οι οποίοι φορολογούμαστε από το κράτος γιατί μη μας δώσουν και σε εμάς το βοήθημα; Άρα το θεωρώ για μερικούς μεγάλη ΑΔΙΚΙΑ. Ας μην είναι για μας 30Ευρώ ας είναι κάτι λιγότερο. Μακάρι αυτό που γράφω να το δει και κάποιος ανώτερος και να μας δικαιώσει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook