Μέχρι αύριο η υποβολή των voucher στον ΔΟΚΟΙΠΠ του Δήμου Χανίων – Πότε βγαίνουν τα τελικά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς

μέχρι-αύριο-η-υποβολή-των-voucher-στον-δοκοιπ-717677

Να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους μέχρι και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στην πλατφόρμα dokoippvoucher.aitiseispoliton.gr καλούνται όσες μητέρες έχουν λάβει voucher από την ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς.

Συνολικά στους δημοτικούς σταθμούς του ΔΟΚΟΙΠΠ θα γίνουν δεκτά 716 παιδιά από τα οποία 620 νήπια και μόλις 84 βρέφη ενώ υπάρχουν φόβοι ότι εκατοντάδες παιδιά θα μείνουν εκτός και φέτος καθώς οι θέσεις δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες.

Tην Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν τα συνολικά αποτελέσματα με στόχο οι σταθμοί να λειτουργήσουν από 12 Σεπτεμβρίου. 

Θέσεις και μοριοδότηση 

Συνολικά 716 θέσεις θα εξυπηρετηθούν φέτος, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:

Οι 186 θέσεις του ΔΟΚΟΙΠΠ από τις οποίες  156 θέσεις νηπίων και 18 θέσεις βρεφών και οι 530 θέσεις του ΕΣΠΑ από τις οποίες 66 βρέφη (ηλικίας 18 μηνών έως 2,5 ετών) και 464 νήπια γεννηθέντα μέχρι και το 2019 και πριν την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

«Μετά την συλλογή των αιτήσεων έως την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου θα γίνουν δύο μοριοδοτήσεις: Όταν έχει κάποιος γονέας έχει πάρει το voucher να αφαιρεθεί από τις λίστες του ΔΟΚΟΙΠΠ.

Ο αριθμός των παιδιών που θα εξυπηρετηθεί είναι ο ίδιος καθώς ο σταθμός της Νέας Χώρας έχει κλείσει όμως ανοίγει νέος σταθμός στον Καλυκά.» τόνισε ο κ. Βαλυράκης.

Ως προς την ανεπάρκεια των θέσεων ο κ. Βαλυράκης απάντησε πως οφείλεται σε δύο βασικούς λόγους:

«Τεράστιο πρόβλημα αποτελεί η αδυναμία εύρεσης κατάλληλων χώρων που να πληρούν τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος και το δεύτερο το πρόβλημα αφορά την υποστελέχωση σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και στις δικές μας, κάτι που γίνεται διαχρονικά όχι μόνο από την τωρινή αλλά και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις»

Διαδικασία

1.  Μητέρες κάτοχοι αξιών τοποθέτησης (voucher), που επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε βρεφικό – παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό του ΔΟΚΟΙΠΠ θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στην ηλεκτρονική σελίδα dokoippvoucher.aitiseispoliton.gr.

2. Αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν από τη Τετάρτη 31/8/2022 έως και την Κυριακή 4/9/2022.

3. Στην ηλεκτρονική αίτηση, οι γονείς θα μπορούν να επιλέξουν μέχρι δύο σταθμούς από τη λίστα των σταθμών του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Επίσης θα πρέπει να επισυνάψουν ηλεκτρονικά το voucher που τους έχει χορηγηθεί, το έγγραφο της ΕΕΤΑΑ που αναφέρει τη μοριοδότηση που τους έχει δοθεί από την ΕΕΤΑΑ, πιστοποιητικό οικ. κατάστασης ή ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού, βεβαίωση παιδιάτρου και τις σελίδες από το βιβλιάριο υγείας του παιδιού με τα εμβόλια που πρέπει να έχουν γίνει, βάσει της ηλικίας του.

4. Η επιλογή των βρεφών και νηπίων θα γίνει βάσει της μοριοδότησης που τους έχει δοθεί από την ΕΕΤΑΑ, των σταθμών που έχουν δηλώσει και των θέσεων που υπάρχουν ανά σταθμό.

5. Στα παιδικά τμήματα εγγράφονται νήπια που έχουν γεννηθεί από 1/1/2019 έως και 31/3/2020.

6. Στα βρεφικά τμήματα εγγράφονται βρέφη που έχουν γεννηθεί από 1/4/2020 έως και 31/3/2021.

7. Τα τελικά αποτελέσματα εγγραφών θα αναρτηθούν στη σελίδα του Δήμου Χανίων chania.gr και στη σελίδα του ΔΟΚΟΙΠΠ dokoipp.gr, με πίνακες.

8. Οι γονείς που τα τέκνα τους παρουσιάζονται στους πίνακες των εγγραφόμενων βρεφών και νηπίων, θα πρέπει στη συνέχεια να επικοινωνήσουν με το σταθμό για την υπογραφή της σύμβασης.

9. Αιτήσεις κατόχων voucher θα μπορούν να γίνουν για τους κάτωθι σταθμούς:

Γ΄ Παιδικός σταθμός, Παπαναστασίου & Ρ. Κούνδουρου Λενταριανά, 56 Νήπια

Δ΄ Παιδικός σταθμός, Αναγν. Μάντακα Παχιανά, 48 Νήπια

Ζ΄ Παιδικός σταθμός, Ελ. Βενιζέλου 168 α Χαλέπα, 32 Νήπια

Α΄ Βρεφονηπιακός σταθμός Σούδας, Εθνάρχου Βενιζέλου 4 Σούδα, 10 Βρέφη και 40 Νήπια

Παιδικός σταθμός Ελ. Βενιζέλου, Νεροκούρου 112, 48 Νήπια

1ος Βρεφονηπιακός σταθμός Ακρωτηρίου, Καραϊσκάκη 1 Κουνουπιδιανά, 10 Βρέφη και 36 Νήπια

Νηπιακός σταθμός ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ, Νεροκούρου 112, 36 Νήπια

Βρεφονηπιακός σταθμός Ν. ΚΥΔΩΝΙΑΣ, οδός Νικολακάκη Γαλατάς, 18 Βρέφη και 80 Νήπια

Βρεφονηπιακός σταθμός Βαμβακόπουλου, Μπιρμπίλη 22 Βαμβακόπουλο, 18 Βρέφη και 35 Νήπια

Παιδικός σταθμός Περιβολίων, Πλατεία Ηρώων, 13 Νήπια

Α΄ Βρεφονηπιακός σταθμός δημοτικής κοινότητας Νεροκούρου, Γ. Καραϊσκάκη και Αρκαδίου, 10 βρέφη και 40 νήπια

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο του ΔΟΚΟΙΠΠ, 28213-41629

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook