Με κορονοϊό τέσσερα λιοντάρια σε ζωολογικό κήπο της Σιγκαπούρης

Τέσσερα λιοντάρια σε ζωολογικό πάρκο της Σιγκαπούρης βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Και στα ζώα είτε αυτά είναι κατοικίδια, όπως σκυλιά και γάτες, είτε άγρια, όπως τίγρεις και λιοντάρια, εντοπίζεται ο νέος κορονοϊός.

Τελευταία κρούσματα είναι τρία λιοντάρια σε ζωολογικό πάρκο της Σιγκαπούρης που βρέθηκαν θετικά. Τα ζώα εκδήλωσαν συμπτώματα προ ημερών όπως βήχα και φτάρνισμα και έτσι υποβλήθηκαν σε τεστ. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές κόλλησαν τον κορονοϊό από το προσωπικό του πάρκου.

«Όλα τα λιοντάρια είναι ζωηρά και ενεργητικά», δήλωσε η Σόνια Λουζ της εταιρείας Mandai Wildlife Group που διαχειρίζεται το πάρκο. «Αναμένουμε ότι θα αναρρώσουν με την παροχή βοηθητικής θεραπείας», πρόσθεσε η ίδια.

Τα λιοντάρια που έχουν μολυνθεί από covid-19 καθώς και άλλα πέντε αιλουροειδή που ζουν στο Night Safari Park της Σιγκαπούρης έχουν τεθεί σε απομόνωση, ανακοίνωσε η κυβερνητική κτηνιατρική υπηρεσία.

Επίσης ακόμη ένα λιοντάρι του ζωολογικού κήπου της Σιγκαπούρης, που βρίσκεται δίπλα στο πάρκο, αρρώστησε και οι αρχές έχουν ζητήσει να υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πάρκο παραμένει ανοικτό, όπως και ο ζωολογικός κήπος, καθώς ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού από τα ζώα στον άνθρωπο θεωρείται μηδαμινός.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΟι 7 πιθανές αιτίες που μουδιάζουν τα χέρια και τα πόδια
Επόμενο άρθροΝα τι συμβαίνει όταν τρώτε τυρί πριν τον ύπνο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ