Μαζική απεργία στις 8 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Αγώνα για τα Εργατικά Δικαιώματα των Γυναικών

μαζική-απεργία-στις-8-μαρτίου-παγκόσμι-1183599

Τον μαζικό χαρακτήρα που προσλαμβάνει φέτος το απεργιακό κάλεσμα εν όψει της 8ης Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας Αγώνα για τα Εργατικά Δικαιώματα των Γυναικών, παρουσίασε σε χθεσινή διαδικτυακή συνέντευξη η «Κίνηση για μια απεργιακή 8 Μάρτη», καλώντας όλες και όλους σε απεργιακές κινητοποιήσεις σε τουλάχιστον 8 πόλεις.

Ηδη η ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση εργασίας (12-3 μ.μ.) και απεργιακή συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, στάση κήρυξε και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, τη συμμετοχή τους έχουν δηλώσει πολλά πρωτοβάθμια σωματεία ενώ τις επόμενες ημέρες οργανώνονται πάνω από 20 ανοιχτές εκδηλώσεις σε εργατικούς χώρους, σχολές και γειτονιές.

Παράλληλα στη συνέντευξη ασκήθηκε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση «με τους πλούσιους εκβιαστές φίλους», την οποία οι ομιλητές κατηγόρησαν όχι μόνο για συγκάλυψη αλλά και για μια σειρά αντεργατικών και κατασταλτικών μέτρων. Πέρα από την τοξικότητα των ημερών με τις καταγγελίες που αναδεικνύουν την επικαιρότητα του αγώνα κατά του σεξισμού που γεννά το πατριαρχικό σύστημα εξουσίας, η γιατρός Αργυρή Ερωτοκρίτου εστίασε στις πρόσφατες τεράστιες κινητοποιήσεις στον χώρο της υγείας.

Πηγή:efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook