Μαρσέλο και Μητσοτάκης

μαρσέλο-και-μητσοτάκης-1518716

Το ακούσαμε κι αυτό: Ο Βραζιλιάνος άσος του ποδοσφαίρου Μαρσέλο έρχεται στον Ολυμπιακό γιατί πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Το επιχείρημα που χρησιμοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης για να στηρίξει τον συλλογισμό του είναι ότι η μεταγραφή έγινε επειδή η χώρα είναι σε τροχιά προόδου:

«Αν ήταν τόπος μπίχλας η Ελλάδα σιγά μην ερχόταν ο Μαρσέλο. Βλέπει μια Ελλάδα που πάει μπροστά, για αυτό ήρθε αγαπητέ»!

Το εύκολο είναι να γελάσει κανείς με την ελαφρότητα του αντιπροέδρου της ΝΔ που θεωρεί ότι ο Κ. Μητσοτάκης επηρεάζει καθοριστικά τα σχέδια του Β. Μαρινάκη και όχι το αντίστροφο.

Πιο ακριβές είναι να δει κανείς πίσω από αυτό το σχόλιο του Άδ. Γεωργιάδη τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το σύστημα Μητσοτάκη την ελληνική κοινωνία: Σαν ανόητους τηλεθεατές που καταπίνουν οτιδήποτε προσφέρεται στη μικρή οθόνη, σαν άβουλους καταναλωτές προπαγάνδας, χωρίς κρίση, ικανότητα σκέψης και, τελικά, επιλογής.

Ο Άδ. Γεωργιάδης έχει μεγάλη διαδρομή στην τηλεόραση: Είτε ως πωλητής νανογιλέκων και φωνακλάς του ΛΑΟΣ είτε, αργότερα, ως κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ πάντα έτοιμο για καβγά, έχει διακριθεί για την τηλεοπτική του άνεση και διαθεσιμότητα.

Είναι ικανός για τα πάντα. Μπορεί να πει τη μεγαλύτερη δυνατή ακρότητα με την υψηλότερη δυνατή ένταση φωνής.

Το δυστύχημα για τον Κυρ. Μητσοτάκη είναι ότι ο υπουργός Ανάπτυξης είναι το μόνο κυβερνητικό στέλεχος που τον στηρίζει μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των υποκλοπών. Οι κεντρώοι, οι μεταρρυθμιστές, οι φιλελεύθεροι, οι δημοφιλείς έχουν εξαφανιστεί από το κάδρο.

Του έχει μείνει ο Άδωνις Γεωργιάδης: Ο καταλληλότερος για να εκφράσει την εποχή «της μπίχλας» για τη ΝΔ – σύμφωνα με την έκφραση που λάνσαρε ο ίδιος.

tvxs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook