Μαραθώνιος τηλεφωνικών επαφών Τσαβούσογλου για Παλαιστίνη και Ιερουσαλήμ

μαραθώνιος-τηλεφωνικών-επαφών-τσαβο-1150742

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει η Τουρκία για στήριξη των Παλαιστινίων έναντι του Ισραήλ, είχε ξεχωριστές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ομολόγους του του Ιράν, Τζαβάντ Ζαρίφ, της Αλγερίας, Σαμπρί Μπουκαντούμ, του Πακιστάν, Σαχ Μαχμούντ Κουρέσι, της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι και της Ιορδανίας Eymen es-Safedi.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησε για το ίδιο ζήτημα με τον βασιλιά της Μαλαισίας. Χθες το βράδυ είχε συνομιλία με τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας και τον εμίρη του Κατάρ.

Διαδηλώσεις στην Τουρκία κατά του Ισραήλ

Συνεχίζονται και σήμερα σε πολλές πόλεις στην Τουρκία οι διαδηλώσεις εναντίον του Ισραήλ, με συνθήματα όπως “Τρομοκράτης Ισραήλ”, “Κάτω το Ισραήλ”, “Ο τουρκικός στρατός στο Ισραήλ”, “Θυσιάζουμε το αίμα μας για εσένα, Ω Ακσά”.

Στην Κων/πολη, ο επικεφαλής της Ένωσης Νεολαίας της Ανατολίας δήλωσε μπροστά από το προξενείο του Ισραήλ ότι το τζαμί Αλ Ακσά είναι η κόκκινη γραμμή των μουσουλμάνων και πως θα παράσχουν κάθε στήριξη στους αδελφούς στην Ιερουσαλήμ ώστε να γίνει μία μουσουλμανική πόλη.

Στην Άγκυρα μη κυβερνητικές οργανώσεις συγκεντρώθηκαν μπροστά από της ισραηλινή πρεσβεία, κρατώντας τουρκικές και παλαιστινιακές σημαίες και φωνάζοντας “τρομοκράτη Ισραήλ, φύγε από την Παλαιστίνη”.

Ο πρόεδρος της συνδικάτου δημοσίων υπαλλήλων, Αλί Γιαλτσίν δήλωσε ότι αυτό που έκαναν στο τζαμί αλ Ακσά θα είναι το τέλος του Ισραήλ. «Το Ισραήλ στη βάση του και σε κάθε επίπεδο, ακόμη και στην ηγεσία του, έχει τρομοκράτες», δήλωσε ο Γιαλτσίν.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε δεκάδες άλλες πόλεις της Τουρκίας.

Η Τουρκία είναι η χώρα με το μεγαλύτερο χρέος

Η Τουρκία, όπου η οικονομική κρίση βαθαίνει όλο και πιο πολύ, καταγράφηκε ως η χώρα με το υψηλότερο χρέος το τελευταίο τρίμηνο του 2020, ενώ η «πρωτιά» αυτή δείχνει να συνεχίζεται και το 2021.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Τουρκία ξεπέρασε όλες τις χώρες όσον αφορά το χρέος της καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook