«Μαμά – μαμά έσπασα το χέρι μου»! Προσοχή: Απανωτές τηλεφωνικές απάτες σε Χανιώτες

μαμά-μαμά-έσπασα-το-χέρι-μου-προσο-1303789

«Φωτιά» έχουν πάρει τα τηλέφωνα από το πρωί του Σαββάτου καθώς Χανιώτες λαμβάνουν κλήσεις από αγνώστους, οι οποίοι προσποιούνται πως είναι μέλη της οικογένειάς τους και επιχειρούν να τους αποσπάσουν χρήματα, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι στο zarpanews.gr

Πρόκειται για την γνωστή ιστορία, όπου μία γυναίκα καλεί και ζητά χρήματα για το χειρουργείο της άρρωστης κόρης της. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να γίνουν πειστικοί και η  «λεία» τους επικεντρώνεται συνήθως σε ηλικιωμένους ανθρώπους.

Το απόγευμα της Πέμπτης, θύμα τους έπεσε μια 67χρονη Χανιώτισσα, η οποία -όπως μεταφέρει ο γιος τους στο zarpanews.gr- πείστηκε στο τέλος, αφού όπως αναφέρει την έπιασε πανικός, θόλωσε από την ιστορία που άκουσε και δέχθηκε να τους βοηθήσει. Της ζήτησαν οδό και αριθμό, ώστε να περάσουν από το σπίτι της να πάρουν ένα χρηματικό ποσό καθώς και χρυσαφικά μεγάλης αξίας.

Καθ’ όλη την διάρκεια, μέχρι να φτάσει κάποιος στο σπίτι της 67χρονης, η γραμμή ήταν ανοιχτή, με αποτέλεσμα η γυναίκα να μην μπορεί να καλέσει κάποιον δικό της άνθρωπο να ενημερώσει -πράγμα που θα μπορούσε να είχε κάνει σε περίπτωση που είχε δεύτερη σκέψη.

Το περιστατικό έχει καταγγελθεί στην Αστυνομία.

Ένα ανάλογο περιστατικό συνέβη σήμερα και σε μία άλλη γυναίκα από τα Χανιά. Όπως μετέφερε η ίδια στο zarpanews.gr ιστορία που «πούλησαν» αυτή την φορά οι απατεώνες, ήταν ένα κοριτσάκι που φώναζε κλαίγοντας «μαμά, μαμά, έσπασα το χέρι μου».

Ευτυχώς, στη δεύτερη περίπτωση, δεν ενέδωσε και έκλεισε το τηλέφωνο καλώντας αμέσως την Αστυνομία, η οποία και εφιστά την προσοχή των πολιτών να είναι υποψιασμένοι και να μην παρασύρονται.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook