Μακάβριο εύρημα στην Αχαΐα – Βρέθηκε πτώμα σε «κατάσταση μουμιοποίησης»

Αντιμέτωπος με ένα μακάβριο εύρημα ήρθε ένας κάτοικος στο χωριό Κάλανος του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας, όταν αποφάσισε να επισκεφτεί μια γειτόνισσά του, καθώς τον ανησύχησε το γεγονός πως τον τελευταίο μήνα δεν είχε δώσει κανένα σημάδι ζωής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο άνδρας βρήκε την 44χρονη γυναίκα μέσα στο σπίτι της σε προχωρημένη σήψη και μάλιστα πολλών ημερών.

Ενώ με την νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε από την ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών, η σορός είχε περιέλθει σε «κατάσταση μουμιοποίησης».

Το προφίλ της γυναίκας

Όπως λέει η τοπική κοινωνία, η γυναίκα είχε επιστρέψει στον τόπο καταγωγής της πριν από περίπου 5 χρόνια και έμενε μόνη της και οι επαφές με τους γειτονές της ήταν ελάχιστες καθώς έδειχνε ότι δεν έχει καμία διάθεση επικοινωνίας. Μάλιστα μερικοί από αυτούς της άφηναν ακόμα και φαγητό έξω από την πόρτα της.

Ίδια απόμακρη ήταν και η στάση της απέναντι στον μοναδικό κοντινό της άνθρωπο, τον αδελφό της που ζει στην Πάτρα και της επισκεπτόταν συχνά, φροντίζοντας να της μεταφέρει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Η βαριά κατάθλιψη

Επρόκειτο για μια «ταλαιπωρημένη ψυχή που ορφάνεψε από μητέρα όταν ήταν 3 ετών. Ήταν μια πανέμορφη κοπέλα» λένε κάτοικοι στην «Π», επισημαίνοντας πως η διάλυση του γάμου της και η απώλεια του πατέρα της επιδείνωσαν την ψυχολογική της κατάσταση.

Η 44χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, έπασχε από βαριάς μορφής κατάθλιψη και για τον λόγο αυτό κατά το παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

Με πρωτοβουλία τοπικού αιρετού έγινε προσπάθεια να της παρασχεθεί βοήθεια με ψυχολόγους από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου να την επισκέπτονται, όμως η 44χρονη αρνήθηκε να τους συναντήσει.

Έρευνα για τα αίτια και τις ακριβείς συνθήκες θανάτου της διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Ερυμάνθου.

ieidiseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ