Μαχαίρας στον Super FM: Θα έχουμε καλύτερη ομάδα από πέρσι

μαχαίρας-στον-super-fm-θα-έχουμε-καλύτερη-ομ-925623

Στο ραδιόφωνο του Super FM μίλησε ο Ηλίας Μαχαίρας με την ευκαιρία της συμμετοχής για την ομάδα του στο τουρνουά του ΣΕΔΥ, που διεξάγεται στο Παλαιό Φάληρο και αποτελεί την πρόβα τζενεράλε πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας πόλο.

Ο τεχνικός του Ναυτικού Ομίλου Χανίων εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η ομάδα που θα παρουσιαστεί στο νέο πρωτάθλημα θα είναι καλύτερη από την περσινή, εκτίμησε όμως ότι το πρωτάθλημα θα είναι πιο δύσκολο.

Ο Χανιώτης τεχνικός έκανε αναφορά στους Χανιώτες παίκτες, που ως επί το πλείστον που απαρτίζουν το ρόστερ, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποκτηθεί ξένος παίκτης.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε στην εκπομπή του Μάκη Καρτσωνάκη, είναι τα εξής.

Για τη συμμετοχή στο τουρνουά του ΣΕΔΥ: «Δεν κοιτάμε τα αποτελέσματα σε αυτά τα παιχνίδια, απλώς πρέπει να δούμε κάποια πράγματα, σε ποια παιδιά μπορούμε να στηριχτούμε περισσότερο και να ετοιμαστούμε για το πρωτάθλημα που αρχίζει σε δυο εβδομάδες. Το ενθαρρυντικό είναι ότι η εικόνα μας με τον Ολυμπιακό ήταν πολύ καλή, είχαμε θετικά σχόλια απ’ όλους και απ’ τον Ολυμπιακό, δεν περίμεναν ότι θα προσαρμοστούμε τόσο γρήγορα στους νέους κανονισμούς γιατί το παιχνίδι γίνεται πολύ πιο γρήγορο. Αλλαξαν κάποια πράγματα και όπως στο μπάσκετ που μειώθηκε ο χρόνος, έτσι και στο πόλο πλέον πάει στα 20 δευτερόλεπτα η επίθεση, οπότε πρέπει να είσαι πιο συγκεντρωμένος. Εμείς λόγω της εμπειρίας και της ποιότητας του μυαλού που έχουν τα παιδιά μας θεωρώ ότι είναι πιο εύκολο να προσαρμοστούμε».

Για τη χανιώτικη βάση του ΝΟΧ: «Ο Νάστραν είναι χρόνια εδώ, τον φωνάζουν… Ναστράκη τα άλλα παιδιά! Ο Αγιωργούσης και ο Πολύζος είναι τρίτη χρονιά φοιτητές στα Χανιά κι έτσι βρέθηκαν στην ομάδα, δεν είναι δηλαδή μεταγραφές. Είναι παιδιά που δεν έπαιζαν και αναδείχθηκαν με εμάς. Ο Αγιωργούσης δεν είχε συμμετοχές στη Χίο και ήρθε εδώ, δούλεψε και σιγά σιγά έχει μπει στην ομάδα και είναι από τα βασικά στελέχη και μην ξεχνάμε ότι είναι πια παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική Νέων/Ανδρών. Το σημαντικό για εμάς είναι ότι οι παίκτες μας είναι Χανιώτες και με το να είμαστε τα τελευταία τρία χρόνια στην Α1 ξαναμαζεύονται παιδιά στην πισίνα τα οποία μπορούν να γίνουν η βάση για τα επόμενα χρόνια. Βέβαια, επειδή είμαστε στην επαρχία αναγκαστικά θα φύγουν για το πανεπιστήμιο αλλά όλα θα επιστρέψουν στα Χανιά και θα στηρίξουν την ομάδα όπως γίνεται τώρα με τον Φωκά και τον Σαρτζετάκη. Ο Σαρτζετάκης έπαιξε για 4 χρόνια σε υψηλό επίπεδο και γύρισε σ’ εμάς. Θεωρώ ότι μπορεί να ξαναμπεί σε αυτή τη διαδικασία ο Ναυτικός Ομιλος με την προϋπόθεση ότι θα είναι ανοιχτή η μεγάλη πισίνα. Υπάρχουν και άλλα παιδιά τα οποία έχουν την Ολυμπιάδα, υπάρχει ένα συνεχές πρωτάθλημα, της Α1, που θα είναι όλο το χειμώνα και υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά πλέον στην πισίνα».

Για τον στόχο στην Α1 και αν η ομάδα είναι καλύτερη από πέρσι: «Η προσωπική μου άποψη χωρίς να θέλω να πω μεγάλα λόγια, θεωρώ ότι έχουμε καλύτερη ομάδα. Δεν έχουμε τον παίκτη που θα πάρει την ομάδα στη πλάτη του σε μια δύσκολη στιγμή και θα καθαρίσει ένα παιχνίδι, αλλά έχουμε πιο πολλές λύσεις. Και τα 15 παιδιά πια μπορούν να παίξουν σε ένα αρκετά καλό επίπεδο. Ομως, μπορεί να έχουμε εμείς καλύτερη ομάδα, αλλά το πρωτάθλημα θα είναι πολύ πιο δύσκολο φέτος. Δεν θα υπάρχει πια ομάδα που θα πέσει χωρίς να σημειώσει νίκη στο πρωτάθλημα, όπως έγινε πέρσι με τον Ομιλο Φίλων Θαλάσσης. Πλέον υπάρχουν στην Α1 ο Παναθηναϊκός και ο Πανιώνιος, ομάδες ιστορικές οι οποίες έκαναν μεταγραφές, πήραν δύο ξένους και πήραν παίκτες από τον εσωτερικό χώρο. Αρα, θα είναι πολύ πιο δύσκολη η παραμονή και το να μπεις στα πλέι οφ. Μπορούμε να είμαστε κοντά στην εξάδα. Θα είναι βήμα αν μπούμε στην εξάδα, επιτυχία θα είναι αν δεν παίξουμε πλέι άουτ, το σίγουρο είναι -δεν το συζητάμε- ότι θα μείνουμε στην κατηγορία».

Για το ενδεχόμενο μεταγραφής ξένου παίκτη: «Αυτή τη στιγμή δεν δηλώσαμε άλλο ξένο παίκτη. Εχουμε δικαίωμα πριν την έναρξη του β’ γύρου να αλλάξουμε κάποιο ξένο παίκτη, ή να δηλώσουμε άλλον έναν αν έχουμε περιθώριο στους 21 παίκτες στο ρόστερ. Θα αφήσουμε μια θέση κενή, ελπίζω όμως ότι δεν θα χρειαστούμε να δηλώσουμε κάποιον από τη στιγμή που έχουμε αποφασίσει να στηριχτούμε στα δικά μας παιδιά».

Για το πού θα γίνει το ματς στη Χίο: «Κανείς δεν γνωρίζει. Υπάρχει πρόβλημα με το κολυμβητήριο. Εχουμε βγάλει εισιτήρια για Χίο αλλά θα δείξει αν θα πάμε εκεί ή θα πάμε τελικά στην Αθήνα».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook