Λοβέρδος: Λέω «όχι» στον Τσίπρα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προοδευτικό κόμμα

«Το δικό μου κάλεσμα [σ.σ.: για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ] απευθύνεται σε 11 εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες» ανέφερε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ1 ενώ προσέθεσε ότι «πρέπει να μην υπάρχει «ανθρωπογεωγραφία» των ψηφοφόρων».

Το ίδιο βράδυ θα είμαι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η προσέλευση στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ ψηφοφόρων ακόμα και μελών άλλων κομμάτων συνιστά «ένδειξη διεύρυνσης» της παράταξης καθώς και ότι «είναι δικό μας στοίχημα όσους έρχονται στην κάλπη μας, να τους κρατήσουμε στη δική μας κάλπη και στις βουλευτικές εκλογές».

Είπε ότι όποια μέλη άλλων κομμάτων προσέλθουν στην κάλπη του ΚΙΝΑΛ «εγκαταλείπουν την κομματική τους ταυτότητα, τη στιγμή που εγγράφονται ως φίλοι ή και μέλη του ΠΑΣΟΚ». Δήλωσε «ανοιχτός» στην επιστροφή στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης άλλων κομμάτων, αλλά όχι της «κεντρικής» πολιτικής σκηνής.

Ο Α. Λοβέρδος κατέστησε σαφές ότι αν επιλεγεί από τους πολίτες «το ίδιο βράδυ θα είμαι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, την ίδια μέρα, όχι στα συνέδρια».

«Την πρώτη εβδομάδα, αν είμαι η επιλογή των πολιτών, θα οριστούν και οι τρεις αντιπρόεδροι, γυναίκες ή άντρες, που θα «φωτογραφίζουν» την ενότητα της παράταξης» πρόσθεσε.

Σοσιαλδημοκρατική φύση
Ο Α. Λοβέρδος είπε, επίσης, ότι θα διατηρηθεί μητρώο μελών του κόμματος και «στο πρώτο σοβαρό νομοσχέδιο μετά τις γιορτές, και με δεδομένο ότι ψηφιακά παίρνεις απάντηση σε μια ώρα αφού θέσεις το ερώτημα, θα ζητήσω να πάρει απόφαση το σώμα των μελών μας». Διευκρίνισε ότι σε κάθε περίπτωση θα ζητά τη γνώμη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Αναφερόμενος στα κριτήρια επιλογής μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος, ο Α. Λοβέρδος είπε ότι ο ίδιος τονίζει πως «αν θέλουμε το ΠΑΣΟΚ να έχει σοσιαλδημοκρατική φύση, να γεφυρώσει τις ανισότητες, να σταθεί δίπλα στον άνεργο και τον συνταξιούχο, πρέπει να βάλει κεντρικό στόχο του ΠΑΣΟΚ την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, την εστία της οικονομικής δυσανεξίας μας».

Πηγή: in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ