Λινού: Αύξηση τηλεργασίας, μεγαλύτερες αποστάσεις και test σε εμβολιασμένους

λινού-αύξηση-τηλεργασίας-μεγαλύτερε-1316216
ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ ÓÅÃÁÓ ÊÁÉ ÉÅÊ ÁÊÌÇ ÃÉÁ ÔÇÍ ÓÕÍÅ×ÉÓÇ ÓÕÍÅÑÃÁÓÉÁÓ ÊÁÉ ÐÁÑÏ×Ç ÕÐÏÔÑÏÖÉÙÍ ÓÅ ÁÈËÇÔÅÓ ÔÏÕ ÓÔÉÂÏÕ.ÓÔÇÍ ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ Ç ÕÐÅÕÈÕÍÇ ÔÏÕ ÐÑÏÃÑÁÌÌÁÔÏÓ ÄÉÁÔÑÏÖÇ êá ÁÈÇÍÁ ËÉÍÏÕ. ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ/EUROKINISSI

Μέτρα για την μείωση της διασποράς του κορονοϊού προτείνει η Αθηνά Λινού με έμφαση τις αποστάσεις, την τηλεργασία και τα test στους εμβολιασμένους.

Την απόσταση μεταξύ των ανθρώπων, δηλαδή την αποφυγή του συνωστισμού, σε εστιατόρια, γυμναστήρια, κινηματογράφους, σχολεία και στους άλλους δημόσιους χώρους αναδεικνύει ως το σημαντικότερο μέτρο προστασίας από την διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα , η Αθηνά Λινού, η οποία επικαλούμενη διεθνείς μελέτες επισημαίνει πως ο κίνδυνος μετάδοσης όταν οι άνθρωποι είναι σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου είναι υπερ-πενταπλάσιος.

Η ίδια χαρακτήρισε ανεπαρκή τα μέτρα που έχουν ληφθεί ζητώντας αύξηση της τηλεργασίας, μεγαλύτερες αποστάσεις αλλά και testing και στους εμβολιασμένους προκειμένου αυτοί να μην διασπείρουν τον ιό και να μπαίνουν σε καραντίνα εφόσον βρεθούν θετικοί.

«Πρέπει να μειωθεί δραματικά το ποσοστό κάλυψης σε όλους τους χώρους όπου επιτρέπεται να βρίσκονται οι εμβολιασμένοι, να αυξηθεί η τηλεργασία και να γίνει κάτι με τα σχολεία. Γιατί τα παιδιά δε νοσούν στην πλειονότητά τους, αλλά αυτά τα ίδια παιδιά μεταφέρουν τη νόσο και στους εμβολιασμένους και στους ανεμβολίαστους και δημιουργείται φαύλος κύκλος» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Λινού μιλώντας στο Open στο πρωί της Παρασκευής.

«Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι τα μέτρα δεν είναι επαρκή. Και παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι οι εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουμε σε μεγάλο βαθμό, αυτήν τη στιγμή παίρνουμε μέτρα για τη μειονότητα του πληθυσμού, ενώ η πλειονότητα πιθανόν να μη νοσήσει σοβαρά, αλλά δεν έχουν καμία υποχρέωση τήρησης μέτρων επισήμως» εξήγησε η ίδια.

Τέλος, ρωτήθηκε και για το σενάριο που θέλει ακόμη σκληρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους ακόμη και για την είσοδό τους στα σούπερ μάρκετ απαντώντας με νόημα ότι «τα ακραία τιμωρητικά μέτρα στη δημόσια υγεία δε δουλεύουν».

Το να προσπαθήσουμε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες επαφές σε κοντινή απόσταση και χωρίς μάσκα μεταξύ ανθρώπων είναι σωτήριο. Τώρα, αν αυτό θα γίνει απαγορεύοντας στους ανθρώπους να μπουν στα σούπερ μάρκετ ή επιτρέποντας στα σούπερ μάρκετ να δουλεύουν όλο το 24ωρο, και ίσως να είναι μερικές ώρες που να υπάρχει μεγαλύτερη απόσταση και να ενθαρρύνονται οι άνθρωποι να πηγαίνουν εκείνη την ώρα, είναι λογικό. Τα ακραία, τα τιμωρητικά μέτρα στη δημόσια υγεία δε δουλεύουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook