Λάνθιμος: Δεν περίμενα ποτέ ότι θα εγκαταλείψω την Ελλάδα | Video

λάνθιμος-δεν-περίμενα-ποτέ-ότι-θα-εγκα-777494

Η εξομολόγησή του για την ειδική σχέση που έχει με την Ελλάδα

Ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης τιμήθηκε μαζί με άλλους 7 Έλληνες του εξωτερικού, στα βραβεία «Αργώ» για τη ξεχωριστή του κινηματογραφική συνεισφορά και την τιμή που αυτή προσδίδει στην Ελλάδα.

Ο ίδιος δεν βρέθηκε στο Μέγαρο Μουσικής το βράδυ της Πέμπτης 22 Μαρτίου για να λάβει το βραβείο, έστειλε όμως βιντεοσκοπημένο μήνυμα, στο οποίο ανέφερε: «Μεγαλώνοντας στην Ελλάδα δεν περίμενα ποτέ να την εγκαταλείψω για να καταφέρω κάποια πράγματα. Παράλληλα, όμως, μου γίνεται όλο και πιο καθαρό και κατανοητό ότι δεν θα ήμουν αυτός που είμαι και δεν θα έβλεπα τα πράγματα με τον τρόπο με τον οποίο τα βλέπω αν δεν είχα μεγαλώσει στην Ελλάδα. Γι’ αυτό εκτιμώ πάρα πολύ τον τόπο, τους ανθρώπους, τις δυσκολίες, οτιδήποτε ήταν αυτό που με διαμόρφωσε. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους πάρα πολύ. Με τιμά ότι με σκέφτεστε».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και αποτελεί πρωτοβουλία Διεθνούς Ένωσης ΑΡΓΩ – Δίκτυο Ελλήνων Βρυξελλών, η οποία αποσκοπεί στην επιβράβευση της εξωστρέφειας, της δημιουργίας, των ανοιχτών οριζόντων και στην ευαισθητοποίηση της Ελλάδας για την επιτυχία των παιδιών της στο εξωτερικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook