Λαϊκή Συσπείρωση Καντάνου-Σελίνου για τη νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑ

λαϊκή-συσπείρωση-καντάνου-σελίνου-γι-1455760

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καντάνου-Σελίνου σε ανακοίνωσή της αναφέρει για τη νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑ:

Θεωρώντας το νερό κοινωνικό αγαθό, αναγκαία προσβάσιμο ισότιμα σε όλους στην πράξη, κι όχι μόνο στη θεωρία, δε θα μπορούσαμε να δεχτούμε και σε πιο φιλικές για το λαό συνθήκες καμία αύξηση των δημοτικών τελών.

Ιδιαίτερα στις τωρινές συνθήκες που πλουτίζουν οι κολοσσοί της ενέργειας στις πλάτες του απλού ανθρώπου ο οποίος διπλά και τριπλά φορολογείται από το κράτος, άμεσα και έμμεσα, θεωρούμε αδιανόητο να συζητάμε όχι για γενική μείωση, και απαλλαγή για τις ευάλωτες ομάδες, αλλά για αύξηση των τελών.

Μάλιστα, δε γίνεται καν να περηφανευτεί κανείς που εισηγείται ή συμφωνεί με τις προκείμενες αυξήσεις ότι τάχα είναι χαμηλές, μιας και με γρήγορους υπολογισμούς αγγίζουν το 30% κατά μέσο όρο!

Χωρίς μάλιστα να συμπεριλαμβάνονται οι επόμενες αυξήσεις, που από πολλούς κρίνονται «αναγκαίες» για τη συντήρηση των βιολογικών καθαρισμών. Κρίνονται αναγκαίες έτσι όπως λειτουργούν οι δήμοι και οι ΔΕΥΑ, ξεζουμισμένοι από την κρατική χρηματοδότηση. Ναι μεν, περιμέναμε είκοσι χρόνια ένα απαραίτητο έργο υποδομής, θα το πληρώσουμε δε κι από τσέπη μας, αφού το κράτος εξασφαλίζει ένα ποσό για την εγκατάσταση κι όχι και τη συντήρηση του.

«Ευτυχώς» που υπάρχουν κι εργολάβοι, να βγάλουν κανένα φράγκο! Φαίνεται σα να είναι πολυτέλεια για τους κατοίκους κι επισκέπτες οι καθαρές θάλασσες, άρα όποιος μπορεί έχει, όποιος δε μπορεί ας μείνει με δεμένα χέρια.

Η λειτουργία δήμων και ΔΕΥΑ, λοιπόν, έχει ως εξής: οι δήμοι λειτουργούν ως φοροεισπράκτορες του λαού ξεζουμίζοντας τον, μιας και οι χρηματοδοτήσεις που αφορούν απολύτως αναγκαία έργα, δε φτάνουν ούτε για ζήτω.

Οι ΔΕΥΑ έχουν μετατραπεί σε επιχειρήσεις που στη βάση της ανταποδοτικότητας παίρνουν για να δώσουν- ισότιμα τάχα μου! – το νερό κι ό, τι σχετίζεται με αυτό σαν… κοινωνικό αγαθό.

Για να είναι όμως πράγματι κοινωνικό αγαθό, οφείλουμε να μη μένουμε με τα χέρια δεμένα.

Δημοτική αρχή και διοικητικά όργανα, τύπου συμβούλια κλπ οφείλουν να βγουν στη πρώτη γραμμή της διεκδίκησης άμεσων και γενναίων χρηματοδοτήσεων από το κράτος, όχι μόνο θεωρητικά, με απλά έγγραφα, αλλά στην πράξη.

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, να ενημερώνουμε το λαό, να αναδεικνύουμε πώς θα έπρεπε να έχουν τα πράγματα, κόντρα στο συμβιβασμό και την αποδοχή της κατάστασης.

Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής να εναντιωθούν στις αυξήσεις και στην εμπορευματοποίηση του νερού, να αγωνιστούν για μια ζωή αξιοπρεπή στην ύπαιθρο.

Παλαιόχωρα, 22/11/2022

Οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Γεωργιλάκης Γιώργος

Λιτσαρδάκης Νίκος

Μαράκης Βαρδής

Παπαδάκη Χαριτίνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook