Λαϊκή Συσπείρωση: Δεν πήρε η διοίκηση του δήμου Χανίων μέτρα για την προστασία εργαζομένων και φιλοξενουμένων στο Γηροκομείο

Ευθύνες και στο δήμο Χανίων με αφορμή τα κρούσματα κορονοϊού στο Δημοτικό Γηροκομείο, επιρρίπτει με ανακοίνωση της η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως «παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου για μέτρα θωράκισης και προστασίας εργαζομένων και φιλοξενουμένων στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων και τις αντίστοιχες δεσμεύσεις τις ότι αυτά θα λυθούν δεν ελήφθησαν.»

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης:

Τα τελευταία κρούσματα Κορονοϊού στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Είναι ένα ακόμα αρνητικό αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας που δεν παίρνει τα αναγκαία μέτρα ενίσχυσης του συστήματος υγείας και θωράκισης όλων των κοινωνικών δομών.

Ευθύνες έχει και η διοίκηση του Δήμου Χανίων που παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου για μέτρα θωράκισης και προστασίας εργαζομένων και φιλοξενουμένων στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων και τις αντίστοιχες δεσμεύσεις τις ότι αυτά θα λυθούν δεν ελήφθησαν. Το αποτέλεσμα αυτής της αντιμετώπισης είναι τουλάχιστον οδυνηρό, όπως δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις .

Καλούμε την Κυβέρνηση και τον Δήμο Χανίων χωρίς άλλη αναμονή και καθυστέρηση να πάρει μέτρα:

1)            Ελέγχου του συνόλου του προσωπικού με επαναλαμβανόμενα τεστ όπως και των φιλοξενουμένων υπερηλίκων στο Γηροκομείο

2)            Να προχωρήσει σε απολυμάνσεις όλων των χώρων όπως απαιτούν τα πρωτόκολλα

3)            Να μεταφερθούν το σύνολο των επιβεβαιωμένων και των πιθανών κρουσμάτων, οι μεν πρώτοι στο νοσοκομείο, οι μέν δεύτεροι σε χώρο εκτός του γηροκομείου.

4)            Να μπεί σε αντίστοιχη καραντίνα εκτός γηροκομείου, με ευθύνη του Δήμου, το σύνολο των επαφών που έχουν ιχνηλατηθεί από τα ήδη κρούσματα, και να προχωρήσει η ιχνηλάτηση για το υπόλοιπο προσωπικό και τις οικογένειές του

5)            Να προχωρήσει άμεσα χωρίς καθυστέρηση ο εμβολιασμός του συνόλου του προσωπικού και των φιλοξενουμένων

6)            Να τηρηθούν τα παραπάνω και στο εργολαβικό προσωπικό με έλεγχο από τον δήμο Χανίων για αυτό στον αντίστοιχο εργολάβο και επιβολή κυρώσεων αν δεν το πράξει.

Τέλος, η ίδια η εξέλιξη του προβλήματος φέρνει ξανά στο προσκήνιο και επαληθεύει την θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για κάλυψη όλων των κενών και των θέσεων που απαιτούνται για την λειτουργία του Γηροκομείο με μόνιμο προσωπικό και να καταργηθεί το αίσχος των εργολάβων.

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Βουρλάκης Νίκος

Λουτσέτης Μπάμπης”

Zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ολα καλα μεχρι εδω, ο μεγαλο-εμπορας ποσα αντισηπτικα και μασκες δωρισε στο γηροκομειο; Ποσες κουτες κουραμπιεδες εφερε ο μηχανικος που καμαρωνει διπλα του, μες το επωνυμο μπλουζακι, οπως τον μεγαλοεμπορα;
    Και οπως ειπε καποιος πολλα χρονια πριν: «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω»!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ