Λαϊκή Συσπείρωση: Χάθηκαν έργα τέχνης και ιστορικά τεκμήρια στον Αποκόρωνα

λαϊκή-συσπείρωση-χάθηκαν-έργα-τέχνης-1313608

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει:

Στο πρόσφατο παρελθόν, το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκόρωνα πληροφορήθηκε την προσπάθεια συντήρησης κι ευπρεπισμού της πινακοθήκης Γιαννούλη στο Φρε, με την υποσημείωση ότι έχουν απολεστεί τρεις(3) πίνακες του διακεκριμένου χαράκτη Τάσου, μεγάλης καλλιτεχνικής, αλλά και οικονομικής αξίας.

Στην πρόσκληση που λάβαμε για τα εγκαίνιά της πινακοθήκης την Παρασκευή 29-7-22, δεν αναφέρεται ότι θα εκτεθούν έργα του Τάσου, οπότε τα τρία (3) έργα του, παραμένουν άφαντα.

Αλήθεια, τόσα χρόνια τώρα πώς διοικείται η πινακοθήκη; Πώς παραδίδονται και παραλαμβάνονται οι συλλογές της, πώς, και αν συντηρούνται;

Αλλά, και άλλο περιστατικό χρήζει διερεύνησης και δημοσιοποίησης.

Με την καθιέρωση των εορτασμών, στη μνήμη του αντιστασιακού και γραμματέα της ΑΕΑΚ Ανδρέα Πολέντα που μετά από ανακρίσεις και βασανισμούς, εκτελέστηκε από τους φασίστες κατακτητές, ο τότε ομιλητής, συγγραφέας Ανδρέας Νενεδάκης, χάρισε στην τότε Κοινότητα Βρυσών φάκελο του Πολέντα, με έγγραφα ,ομιλίες, αλλά και σχεδιαγράμματα στόχων.

Σε κάποιες επετείους εορτασμών, είτε της μάχης της Κρήτης, είτε σε εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του Ανδρέα Πολέντα, φωτοαντίγραφα εκτέθηκαν σε κοινή θέα.

Οι συνεχείς ερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στον κ. δήμαρχο, πού βρίσκεται αυτό το αρχείο σήμερα, πώς έχει διασφαλιστεί η φύλαξη και συντήρησή του, ουδέποτε απαντήθηκαν.

Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση

Μελισσάκης Νικήτας

Ζώης Σταύρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook