Κυβέρνηση κατά Επιτροπής Τσιόδρα – Οι πιέσεις να μην μείνουν κλειστά και τα καταστήματα στην Αθήνα

κυβέρνηση-κατά-επιτροπής-τσιόδρα-οι-1173537

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, η Νίκη Κεραμέως, ο Βασίλης Κικίλιας και ο πρωθυπουργός…

Σε ευθεία αντιπαράθεση με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων υπό τον Σωτήρη Τσιόδρα δείχνει να οδηγείται η κυβέρνηση, ενώ φουντώνουν και τα προβλήματα στο εσωτερικό της, μετά την αντιπαράθεση το βράδυ της Παρασκευής, προκειμένου να μην μείνουν κλειστά και τα καταστήματα της Αττικής, μετά από αυτά σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη!

Στην έκτακτη –και θυελλώδη- συνεδρίαση της Παρασκευής, οι ειδικοί πιέστηκαν πολύ από αρμόδιο υπουργό προκειμένου να μην κλείσουν τα καταστήματα, ιδίως στην Αττική. Μέλη της Επιτροπής φέρεται να επέμεναν σε αυτό, λόγω της έξαρσης του ιικού φορτίου, αλλά η κυβέρνηση υπήρξε κάθετη, καθώς κλείσιμο των καταστημάτων και στο Λεκανοπέδιο θα αποτελούσε κόλαφο για αυτή, που μόλις μια ημέρα πριν είχε αναγγείλει το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε όλη τη χώρα, αλλά και είχε προαναγγείλει ανεπισήμως το άνοιγμα των σχολείων για τις 12 Απριλίου και το άνοιγμα της εστίασης γύρω στο τέλος του δεύτερου δεκαήμερου του μήνα-και σε κάθε περίπτωση πριν το Πάσχα.

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, προκειμένου να μην βρεθεί η κυβέρνηση μπροστά σε ένα ακόμα μεγαλύτερο φιάσκο, ανακοίνωσε στη Βουλή πως η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα, ενώ αρχίζει η προειδοποίηση των πολιτών ότι εάν δεν προσέξουν, τότε θα κλείσουν τα μαγαζιά, αλλά και η μετακίνηση από δήμο σε δήμο!

Η δημόσια αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων κυοφορείται όλο αυτό το διάστημα, ενώ τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκαν δημοσίως εναντίον της!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, δήλωσε πως δεν ήταν σύμφωνος με την εισήγηση της Επιτροπής για απαγόρευση της διαδημοτικής συμφωνίας και ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε καταφερθεί εναντίον της την Πέμπτη, δηλώνοντας αντίθετος στο μη άνοιγμα των καταστημάτων αισθητική και αφήνοντας αιχμές εναντίον της ότι το έπραξε πιθανόν για συντεχνιακούς λόγους, να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των γιατρών, προσανατολίζοντας σε αυτούς τη σχετική πελατεία!

Προηγουμένως, σε μια άλλη μορφή πίεσης, προκαταλαμβάνοντας ίσως και την κυβέρνηση, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε φέρει εισήγηση στην Επιτροπή προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία στις 5 Απριλίου. Καθώς τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν επέτρεπαν σε καμία περίπτωση και το άνοιγμα των σχολείων και το άνοιγμα των καταστημάτων, η κυβέρνηση –κάτω από την πίεση της κακής οικονομικής κατάστασης- επέλεξε το άνοιγμα του λιανεμπορίου, «αδειάζοντας» την Νίκη Κεραμέως και αναδεικνύοντας «νικητή» τον Άδωνι Γεωργιάδη, στην ευθεία αντιπαράθεση των υπουργείων Παιδείας και Ανάπτυξης.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί η αποφασιστική και υπεύθυνη στάση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, που και ακούει προσεκτικά και σέβεται τις αποφάσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και των ειδικών, αλλά και προσωπικά του ιδίου του Σωτήρη Τσιόδρα. Ο Βασίλης Κικίλιας, όπως έχουν ήδη αποκαλύψει τα «Παιχνίδια Εξουσίας», έχει προειδοποιήσει το Μαξίμου πως αναλαμβάνει τις ευθύνες του σε περίπτωση που ανοίξει την αγορά και τα σχολεία κόντρα στις εισηγήσεις των ειδικών, ενώ και η Επιτροπή προορίζεται για εξιλαστήριο θύμα τυχόν περαιτέρω έντασης της πανδημίας!

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook