Κυριαρχία της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού στην Κρήτη: Πάνω από το 90% των περιπτώσεων!

κυριαρχία-της-βρετανικής-μετάλλαξης-1186176

Για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Κρήτη με την έντονη διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού μίλησε στο zarpanews.gr ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νικόλαος Τζανάκης.

Όπως τόνισε, η μετάλλαξη του covid19 είναι πλέον καθολικά εγκατεστημένη στην Κρήτη, γι’ αυτό το νησί αποτελεί ιδιαίτερο επιδημιολογικό φαινόμενο μέσα στην πανδημία, με σχεδόν όλα τα κρούσματα να ανήκουν στο τροποποιημένο στέλεχος.

Απ’ όλες τις μελέτες έως τώρα στην Ελλάδα, στην Κρήτη τα κρούσματα της μετάλλαξης είναι αναλογικά περισσότερα από παντού, πάνω από 90%!

«Έτσι, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να μελετήσουμε την μεταδοτικότητα και την τοξικότητα αυτού του στελέχους», σχολίασε. Φυσικά, δημιουργεί προβλήματα λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας περίπου 50%, με αποτέλεσμα ένα δυναμικό και δύσκολο κύμα του ιού στην Κρήτη:

«Δεν υπάρχουν στοιχεία οτι το νέο στέλεχος είναι πιο τοξικό από τον μέχρι τώρα ιό, αν και οι νοσηλευόμενοι είναι νεαρότερης ηλικίας απ’ οτι στο προηγούμενο κύμα. Έτσι ίσως εξηγούνται οι πιο λίγοι θάνατοι παρά τους πολλούς ασθενείς στα νοσοκομεία, αφού μεταδίδεται το ίδιο εύκολα σε όλες τις ηλικίες και διεισδύει στις τάξεις των παιδιών και των νεαρών, ενθαρρύνοντας την μεταδοτικότητα στο οικογενειακό περιβάλλον.»

zarpanews.gr

One thought on “Κυριαρχία της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού στην Κρήτη: Πάνω από το 90% των περιπτώσεων!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook