Κρητικός μετέδιδε παράνομα συνδρομητικά κανάλια

κρητικός-μετέδιδε-παράνομα-συνδρομη-757865

Συνελήφθη προχθές ημεδαπός από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για παραβάσεις των νομοθεσιών για την πνευματική ιδιοκτησία και την προστασία συνδρομητικών υπηρεσιών.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ σε ανακοίνωσή της, είχε προηγηθεί μηνυτήρια αναφορά, σύμφωνα με την οποία άγνωστοι δράστες – χρήστες του διαδικτύου, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα μέσα, αποκωδικοποιούσαν και αναμετέδιδαν παράνομα, συνδρομητικά τηλεοπτικά κανάλια.

Ζητούσαν, μάλιστα, από τους ενδιαφερόμενους χρήστες, χρηματικά ποσά για συνδρομές, τα οποία καταβάλλονταν μέσω γνωστής ηλεκτρονικής πλατφόρμας πληρωμών σε λογαριασμούς που διατηρούσαν για το σκοπό αυτό.

Τα παραπάνω στοιχεία τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας εισαγγελικής Αρχής, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο αυτό προέκυψε η εμπλοκή του ημεδαπού στην υπόθεση και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στην Κρήτη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: διαδικτυακός δέκτης αναπαραγωγής πολυμέσων, τροποποιημένος και προγραμματισμένος με σκοπό να επιτυγχάνει τη θέαση συνδρομητικών καναλιών χωρίς την καταβολή συνδρομής, κεντρική μονάδα Η/Υ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Πηγή: kathimerini.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook