Κρήτη | Τρία περιστατικά εμπρησμού αυτοκινήτων στην ίδια περιοχή προβληματίζουν τις Αρχές

Μία απόπειρα εμπρησμού και δύο εμπρησμοί αυτοκίνητων σε οδούς στα όρια της Θερίσου και του Μασταμπά έχουν κινητοποιήσει τα τελευταία 24ωρα την Πυροσβεστική στο Ηράκλειο. Και τα τρία περιστατικά διερευνώνται με μεγάλη προσοχή, ενώ εκτιμάται ότι υπάρχει άμεση διασύνδεση μεταξύ τους.

Με διαφορά ενός 24ωρου, πρώτα εκδηλώθηκε η απόπειρα εμπρησμού στο αυτοκίνητο νεαρής Ηρακλειώτισσας, και ακολούθησαν οι εμπρησμοί των άλλων δύο οχημάτων που ανήκουν σε διαφορετικά πρόσωπα. Οι εμπρηστικές ενέργειες σημειώθηκαν την ίδια ώρα, με το ίδιο modus operandi (μπουκάλια με βενζίνη), σε απόσταση μόλις 20 μέτρων.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι για την περίπτωση της απόπειρας εμπρησμού έχει σχηματιστεί δικογραφία από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου σε βάρος 37χρονου, ο οποίος μάλιστα συνελήφθη ως ύποπτος καθώς η ιδιοκτήτρια του οχήματος φέρεται να τον κατονόμασε ως δράστη της κακόβουλης ενέργειας σε βάρος της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο παρελθόν υπήρξαν ζευγάρι, όμως η σχέση τους ήταν αρκετά ταραχώδης. Η παθούσα κατήγγειλε ότι χθες τα ξημερώματα, όταν σηκώθηκε, αντίκρισε την πόρτα του σπιτιού της και τους εξωτερικούς τοίχους μαυρισμένους καθώς επίσης είχε μαυρίσει το χρώμα του αυτοκινήτου της σε κάποιο σημείο.

Ο καταγγελλόμενος συνελήφθη, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την αποδιδόμενη κατηγορία της απόπειρας εμπρησμού και τελικά με εισαγγελική εντολή αφέθηκε ελεύθερος. Λίγες ώρες αργότερα, δηλαδή σήμερα τα ξημερώματα, εκδηλώθηκαν οι δύο νέοι εμπρησμοί που κινητοποίησαν εκ νέου την πυροσβεστική.

cretalive.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ