Κρήτη | Την απαλλαγή του Αρχιεπισκόπου από τα καθήκοντά του αποφάσισε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος

κρήτη-την-απαλλαγή-του-αρχιεπισκόπου-1111860

Νέα ημέρα για την Εκκλησία της Κρήτης, καθώς σήμερα συνεδρίασε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης προκειμένου να αποφασίσει για την απαλλαγή του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ Ειρηναίου από τα καθηκοντά του λόγω του επιβαρυμένου της υγείας του.

Τις προηγούμενες ημέρες τρεις πανεπιστημιακοί γιατροί οι οποίοι εξέτασαν τον Αρχιεπίσκοπο, τον έκριναν ανίκανο να τελέσει τα ποιμαντορικά του καθήκοντα και σύμφωνα με όσα ορίζει το άρθρο 39 του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κρήτης, ο Αρχιεπίσκοπος υπέβαλλε την παραίτησή του.

Η απόφαση της απαλλαγής  του Αρχιεπισκόπου θα πρέπει να εγκριθεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και στη συνέχεια, εφόσον είναι θετική, η θέση του Αρχιπεισκόπου θα τελεί σε χηρεία και θα οριστεί τοποτηρητής ο Μητροπολίτης Λάμπης Συβρήτου και Σφακίων κ Ειρηναίος ως γηραιότερος και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες διαδοχής.

Οι επικρατέστεροι υποψήφιοι για τη διαδοχή είναι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου & Βιάννου κ. Ανδρέας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook