Κρήτη | Στον εισαγγελέα οι οκτώ κατηγορούμενοι για το κύκλωμα τοκογλυφίας

κρήτη-στον-εισαγγελέα-οι-οκτώ-κατηγορ-1468595

Στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου οδηγήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου οι 8 συλληφθέντες για το κύκλωμα τοκογλυφίας που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτη.

Οι συλληφθέντες, κάτω από ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα εμφανίστηκαν ενώπιον της Εισαγγελέα Ηρακλείου που μελετά την ογκώδη δικογραφία για την υπόθεση της εγκληματικής ομάδας.

Δικογραφία έχει σχηματιστεί σε βάρος 10 ατόμων, ωστόσο στα χέρια των αρχών βρίσκονται οι 8, τέσσερις Έλληνες και τέσσερις αλλοδαποί.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, η εγκληματική ομάδα, η οποία λειτουργούσε με τη μορφή υποομάδων, προέβαινε σε εξωτραπεζικούς -ιδιωτικούς δανεισμούς διαφόρων χρηματικών ποσών με τοκογλυφικούς όρους ενώ σε περίπτωση που δεν καταβάλλονταν οι τόκοι ή το δανειζόμενο κεφάλαιο, προχωρούσαν στην είσπραξη τους με εκβιαστικά μέσα όπως απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας ή της ζωής των δανειοληπτών-θυμάτων τους, γεγονός που απέτρεπε τους δανειολήπτες στην καταγγελία των σε βάρους τους πράξεων.

Από την έως τώρα έρευνα, με την συνδρομή της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αττικής, έχουν εξακριβωθεί τριάντα περιπτώσεις δανεισμού ατόμων ενώ διαπιστώθηκαν εισροές -εκροές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς των κατηγορουμένων και η παράνομη νομιμοποίηση τους μέσω εξαργύρωσης κουπονιών ΟΠΑΠ, χρηματοδότησης νομιμοφανών επιχειρήσεων, όπως ανέγερσης πολυτελών κατοικιών, αγοράς άνω των 30 οχημάτων ενοικίασης, ίδρυσης εταιρειών εισαγωγής εμπορίας αυτοκινήτων με ανύπαρκτες έδρες.

Σημαντικό ρόλο για να αρχίσει να ξετυλίγεται το «κουβάρι» της υπόθεσης, έπαιξε η κινητοποίηση, πριν λίγο διάστημα, των αρχών για την εξαφάνιση νεαρού επιχειρηματία, που είχε αφήσει σημείωμα, το οποίο προκάλεσε αγωνία για την τύχη του.

Υπήρχαν πληροφορίες ότι είχε πέσει θύμα τοκογλύφων και μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, ήταν ένας από αυτούς που περιλαμβάνονται στην τωρινή δικογραφία που φέρεται να απαιτούσε το 50% της επιχείρησης του νεαρού, για να «κλείσουν τους λογαριασμούς τους».

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook