Κρήτη | Στον ανακριτή σήμερα οι συληφθέντες από την αστυνομική επιχείρηση στον Μυλοπόταμο

κρήτη-στον-ανακριτή-σήμερα-οι-συληφθέ-1272905

Στην ανακρίτρια σήμερα οι δύο από τους 4 Κρητικούς που είχαν συλληφθεί την Πέμπτη, μετά από μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε Ηράκλειο και Ζωνιανά – Είχαν αφεθεί ελεύθεροι την Παρασκευή οι άλλοι δύο

Σήμερα Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, οδηγούνται στην ανακρίτρια Ηρακλείου οι δύο Κρητικοί οι οποίοι συνελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε Ηράκλειο και Μυλοπόταμο, κατά την οποία εντοπίστηκαν περισσότερα από 2,5 κιλά χασίς και όπλα.

Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 39 και 36 ετών. Υπενθυμίζεται ότι κατά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., που έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη, είχαν συλληφθεί άλλα δύο άτομα: Πρόκειται για αδερφούς του 39χρονου, ηλικίας 37 και 36 ετών.

Και οι δύο τελευταίοι, ωστόσο, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανέναν όρο την περασμένη Παρασκευή, αφού νωρίτερα ασκήθηκαν σε βάρος τους ποινικές διώξεις για παραβάσεις που σχετίζονται με όπλα, σε βαθμό πλημμελήματος.

Στον αντίποδα, ο 39χρονος και ο 36χρονος, οι οποίοι συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Ηρακλείου, βαρύνονται με κακουργηματικές διώξεις περί διακίνησης ναρκωτικών.

Αφού εμφανίστηκαν την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, ενώπιον του εισαγγελέα, παραπέμφθηκαν στην ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθούν. Ζήτησαν, ωστόσο, κι έλαβαν προθεσμία για σήμερα Δευτέρα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 39χρονος φέρεται να τέθηκε υπό τη διακριτική παρακολούθηση της ΕΛ.ΑΣ., όταν το προηγούμενο διάστημα κάποιοι εκ των συλληφθέντων φέρονται να μετείχαν σε «ύποπτη» συνάντηση, στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου, κατά την οποία πιθανώς – σύμφωνα με τις Αρχές – έγινε… αλισβερίσι ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος φέρεται να ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης από τον Μυλοπόταμο προκειμένου να μεταβεί οδικώς στο Ηράκλειο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μαζί του ξεκίνησε και ο 36χρονος συγκατηγορούμενός του, ο οποίος οδηγούσε άλλο αυτοκίνητο, το οποίο προπορευόταν του οχήματος του 39χρονου.

«Μπλόκο» στην Παπαναστασίου

Όταν τα δύο αυτοκίνητα βγήκαν από την εθνική οδό από την έξοδο της λεωφόρου Παπαναστασίου, η Αστυνομία έκανε «μπλόκο» στον 39χρονο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κάθισμα του συνοδηγού του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 39χονος εντοπίστηκαν δύο νάιλον σακούλες που περιείχαν συνολικά περίπου 2.550 γραμμάρια χασίς. Ως αποτέλεσμα, ο 39χρονος συνελήφθη.

Στο μεταξύ, ο 36χρονος, ο οποίος φέρεται να λειτουργούσε ως «προπομπός» του 39χρονου, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν αστυνομικά «μπλόκα», περίμενε σε κοντινό σημείο, επί της οδού Ανθέων, τον 39χρονο. Αντ’ αυτού, ωστόσο, συνάντησε τους αστυνομικούς, οι οποίοι του πέρασαν χειροπέδες.

Παράλληλα, τα ΕΚΑΜ Κρήτης ξεκινούσαν ενδελεχείς έρευνες, κάνοντας “φύλλο και φτερό” σπίτια, αγροικίες, αλλά και την επιχείρηση που διατηρούν τα τρία αδέρφια, σε περιοχή του Μυλοποτάμου. Κατά τη διάρκεια των ερευνών δεν εντοπίστηκαν ναρκωτικά. Ωστόσο, βρέθηκαν – και κατασχέθηκαν – πιστόλια, μια καραμπίνα, φυσίγγια και σπόροι κάνναβης.

Τι δήλωσε ο συνήγορός τους

«Για προσωπική ασφάλεια τα όπλα»

Εκτός από τον 39χρονο από τον Μυλοπόταμο και τον 36χρονο, ο οποίος προπορευόταν με το αυτοκίνητο που οδηγούσε, η Αστυνομία συνέλαβε, κατά την παράλληλη επιχείρηση που έλαβε χώρα στον Μυλοπόταμο και τους αδερφούς του 39χρονου, ηλικίας 36 και 37 ετών. Εντούτοις, αμφότεροι υποστήριξαν εξαρχής ότι δεν έχουν καμία σχέση με το χασίς.

Αυτό επισήμανε, εξάλλου, κι ο συνήγορος υπεράσπισης των τριών αδερφών, κ. Διονύσης Βέρρας, ο οποίος μίλησε στη «ΝΚ» και την «ΚΡΗΤΗ TV». Αναφορικά με τα είδη οπλισμού που βρέθηκαν κατά την «έφοδο» της ΕΛ.ΑΣ. στην ευρύτερη περιοχή των Ζωνιανών Μυλοποτάμου, τα δύο νεαρότερα αδέρφια ισχυρίστηκαν, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισής τους, κ. Διονύσης Βέρρας, ότι τα κατέχουν «για την προσωπική τους ασφάλεια, διότι διακινούν μεγάλα χρηματικά ποσά λόγω καθημερινής διακίνησης κρέατος. Παραβατικό μεν, αλλά αυτή είναι η εξήγηση που έδωσαν».

Εξάλλου, ο κ. Βέρρας ανέφερε, μεταξύ άλλων, για την ποσότητα του χασίς που εντοπίστηκε στο όχημα που οδηγούσε ο 39χρονος εντολέας του «ότι δεν είναι κάτι πλέον ιδιαίτερα σημαντικό, οπότε δε δικαιολογείται όλος αυτός ο θόρυβος και η βαβούρα». Ας σημειωθεί, τέλος, ότι, σύμφωνα με τον δικηγόρο, η εν λόγω υπόθεση «δεν έχει καμία σχέση με τα Ζωνιανά και με τον Μυλοπόταμο».

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook